Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arkivfoto: Svein André Svendsen
Arkivfoto: Svein André Svendsen

Inn i Håndballjentenes trenerteam

Tonje Larsen blir fra høsten av ny medspiller for Thorir Hergeirsson i Håndballjentenes trenerteam.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun er en av de beste håndballspillerne Norge og verden har sett. Når Håndballjentene møtes til det som forhåpentlig er normal kampsituasjon i september, står igjen Tonje Larsens navn i innkallingen. Denne gangen som landslagstrener. Larsen blir dermed medlem av trenerteamet, sammen med målvaktstrener Mats Olsson og landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Tonje har et klokt håndballhode, og er en trener og coach i stor utvikling. Hun har gjort en veldig god jobb både i trenerteamet i Larvik, som hovedtrener i Flint Tønsberg og i landslagsledelsen for U-jentene (LK02), sier Thorir Hergeirsson.

Tonje Larsen fases inn i landslagsjobben i løpet av august, og vil i en periode kombinere den rollen med å være trener for Flint Tønsberg i REMA 1000-ligaen.

- Hun får en deltidsstilling med Håndballjentene inntil Flint Tønsberg har ny, permanent hovedtrener på plass. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Flint Tønsberg i denne saken. Jeg vil berømme dem for den konstruktive dialogen vi har hatt rundt Tonjes roller. Det har vært viktig for oss at klubben blir fornøyd med løsningen, sier landslagssjefen, som også vil takke avtroppende landslagstrener Mia Hermansson Högdahl for mangeårig innsats:

- Mia har bidratt sterkt i trenerteamet, og har vært med på å vinne 10 medaljer i 13 mesterskap med Håndballjentene. Mia vil nå bruke sin store kompetanse som trener, leder og fagperson i arbeidet med og rundt våre yngre landslag på jentesiden, sier Hergeirsson.

- Å få jobbe sammen med Thorir og trenerteamet er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er ydmyk og stolt over å få denne muligheten, sier Tonje Larsen.

- Det blir samtidig vemodig å gå fra trenerjobben i Flint Tønsberg, for jeg har hatt en fantastisk tid sammen med Marianne og resten av gjengen, legger hun til.

Larsen får også de beste skussmål fra klubben sin.

- Tonjes kompetanse og erfaring er spesielt viktig for oss denne sesongen, hvor vi rykket opp fra 1. divisjon til REMA 1000-ligaen. Derfor har det vært avgjørende å lage en plan hvor dette ivaretas. Løsningen er vi godt fornøyd med. Tonje vil lede Flint Tønsberg som normalt, med unntak av under samlinger og mesterskap for landslaget, inntil ny hovedtrener er ansatt. I ytterste konsekvens så kan det bety at Tonje leder laget til sesongen er over. Vi har satt pris på Norges Håndballforbund ved Thorir sin holdning til at Flint Tønsberg ikke må bli skadelidende, og at vi sammen har funnet en bra løsning som ivaretar Flint Tønsberg, Håndballjentene og Tonje Larsen, sier styreleder i Flint Tønsberg Håndball, Petter Dybdahl, og legger til:

- Vi som klubb er veldig glad på Tonjes vegne.

For mer informasjon, kontakt:
Thorir Hergeirsson
Landslagssjef, Håndballjentene
Telefon: 906 34 347

Petter Dybdahl
Styreleder, Flint Tønsberg Håndball
Telefon: 934 80 627