Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein Andre Svendsen

Endringer i NM og nasjonale serier

Kvalifiseringene til Bring- og LERØYserien, samt NM junior og senior vil få endringer i spilleplanen.

Fra og med 1. august er det tillatt med kampaktivitet for spillere som er 19 år og yngre, men kun innenfor det som blir definert som geografiske konkurranseområder. Samtidig pågår gjenåpning av trening for topphåndballen i seniorklassene, mens trening og kampaktivitet for spillere som er 20 år og eldre i lavere divisjoner fortsatt er uavklart. Smittesituasjonen gjennom sommeren vil avgjøre om og når det blir ytterligere gradvis åpning for aktivitet.

Denne informasjon baserer seg på dagens situasjon, og det kan komme endringer dersom smittesituasjonen endrer seg og regjeringen kommer med nye og endrede retningslinjer.

Styreleder og/eller daglig leder i klubbene i Rema 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon er kalt inn til informasjonsmøter med NHF neste uke. Det er viktig at alle klubbene melder seg på og deltar på disse møtene. Regionene vil informere om gjennomføring av regional juniorserie og kamper i 3. divisjon og lavere, dersom det blir behov for endringer ut fra planlagt oppsett.

NM senior

NHF vil komme med oppdatert informasjon i løpet av uke 27 vedrørende gjennomføring av NM senior. Det gjøres vurderinger rundt deltakelse fra lag i divisjoner hvor det ikke foreligger avklaring rundt gjenåpning av trenings- og kampaktivitet.

NM junior

Det vil bli nye og forskjøvede frister for gjennomføring av kampene i runde 3 – 6. Dette grunnet fortsatt usikkerhet rundt oppstart av trening for spillere eldre enn 19 år, og kamper på tvers av definerte geografiske konkurranseområder.

Lerøyserien

Kvalifiseringen er bestemt gjennomført med en kvalifiseringsrunde. NHF vil i første halvdel av august ta stilling til om kvalifiseringen blir nasjonal eller innenfor definerte geografiske konkurranseområder.

Bringserien

Kvalifiseringen skal som utgangspunkt spilles over to runder, en nasjonal kvalifiseringsrunde i september og en regional/interregional kvalifiseringsrunde i oktober. NHF vil i første halvdel i august ta stilling til følgende alternativer for gjennomføring av kvalifisering til Bringserien.