Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20200601-LKS-Reistad-01-Foto-Svein-André-Svendsen-NHF.jpg
I SKUDDET IGJEN: Henny Reistad. Foto: Svein Andre Svendsen

- Veldig deilig å være samlet igjen

Endelig er Håndballjentene samlet igjen. De har savnet lagfølelsen de siste seks månedene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka er Håndballjentene og deres støtteapparat, anført av landslagssjef Thorir Hergeirsson, samlet i Kristiansand.

Det vil si: Laget er delt i to til denne samlingen, hvor den ene halvparten møtes første halvdel av uka, mens den andre gruppa kommer til Kristiansand på torsdag, hvor de skal oppholde seg gjennom helga.

På grunn av koronasituasjonen har det gått et halvt år siden forrige gang landslaget var samlet. Selv om det verken er kamper eller kontakttrening ennå, er det en stor lettelse for jentene at de endelig kan se hverandre.

20200601-LKS-Solberg,-Olsson,-Sando-02-Foto-Svein-André-Svendsen-NHF.jpg

(Silje Solberg og Mats Olsson i gang med målvaktstrening. Foto: Svein Andre Svendsen)

- Det er veldig hyggelig å være samlet igjen. Selv om det er et halvår siden sist, føltes det nesten som om det var i går da vi endelig traff hverandre på parketten på mandag. Det er veldig gøy å få spille litt håndball igjen, og møte jentene. Det gjør godt, sier Silje Solberg.

Får ny klubb

- Jeg har savnet det å være et lag, og ikke måtte trene alene hele tiden. Det er godt at man kan være sammen om målet og ha folk rundt seg, sier Solberg, som får ny klubb foran den begivenhetsrike sesongen 2020-2021:

- Ja, nå flytter jeg til Györ. Det blir veldig spennende. Så håper jeg de neste 15 månedene blir veldig bra, med muligheten for to Final4 i Champions League, pluss EM på hjemmebane, og et OL. Det hadde vært det ultimate.

- Luksus!


For Henny Reistad har pausen vært ekstra lang, siden hun mistet VM i Japan i desember 2019 på grunn av skade. Nå er hun fornøyd med endelig å ha på seg landslagstøy igjen sammen med lagvenninnene.

- Det er veldig deilig, både å gjennomføre treninger, men også det sosiale utbyttet du får sammen med de spillerne som er her nå. Det er luksus å få oppleve det igjen, for nå har det vært veldig lang tid uten, sier Reistad.

- Det jeg har savnet mest er det lagmiljøet vi har her på landslaget, og å få møte personer du vanligvis ikke ser så mye. Det er veldig godt å få noen andre impulser, fortsetter hun.

Nå retter hun øynene mot seriestarten, som er planlagt som vanlig i månedsskiftet august/september.

2020-lks-samling-silje-solberg-henny-reistad-foto-maren-s-grini.jpg

(Silje Solberg (t.v.) og Henny Reistad. Foto: Maren S Grini)

- Sesongstarten gleder jeg meg veldig til. Det å begynne med kamper igjen, og få litt den følelsen der. Og så blir det jo fint å se om det blir noen samlinger og mesterskap igjen framover. Jeg håper på det, sier Reistad.

Jobber med teknikk

Siden spillerne ikke kan være nærmere hverandre enn én meter, vil treningene denne uka i stor grad bestå av teknisk terping.

- Vi fokuserer på den individuelle teknikken, på våre pasninger over soner - «crosspasninger» - og å utvikle ulike pasningsteknikker. Vi skal også jobbe med å bli bekvemme på å beherske det å komme på utsiden, og bredt i banen, sier assistenttrener Mia Högdahl.

Keepertrener Mats Olsson har også planen klar for sine elever:

- Vi trener blant annet på å komme i gang med ballkontakt igjen. De har jobbet på ulike vis, men de har ikke fått skudd på seg i koronaperioden. Så det handler om å få tilbake følelsen av å stå i mål. Videre jobber vi med tekniske detaljer som skal ta oss inn i neste fase, før de møter sine klubber for å gå inn i sesongoppkjøringen. Det blir lite taktikk, siden det ikke er noe forsvar foran målvaktene, men det blir mange skudd. Vi går gjennom en del arm- og fotarbeid med dem, og hvordan de skal utføre sine redninger. Det jobber vi mye med, sier Olsson.

**Les hvilke spillere som er innkalt her: https://www.handball.no/nyheter/2020/05/handballjentene-samles-i-kristiansand/

20200601-LKS-Hergeirsson-02-Foto-Svein-André-Svendsen-NHF.jpg

(
Landslagssjef Thorir Hergeirsson desinfiserer markøren. Foto: Svein Andre Svendsen)