Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190608_Beachjentene-mot-Sverige_Pettersen, Susanne Denise_640x360web_foto_Viktor-Ljungström.png
Foto: Viktor Ljungström
Foto: Viktor Ljungström

Håper beachhåndballen snart kan starte

Sist helg skulle det vært første samling for beachlandslagene, men isteden møtes de på teams.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle samlinger, treninger og kamper for beachlandslagene er stoppet frem til 24. mai. Det vedtok Norges Håndballforbund 13. mars i samråd med landslagssjefene, som følge av koronavirusets utbredelse.

Sommerens VM, som skulle gått i italienske Pescara i begynnelsen av juli, er også utsatt og blir flyttet fra det hardt rammede landet.

Torsdag kom det lovende meldinger fra regjeringen. Fotballen kan starte opp igjen, og kanskje kan det samme gjelde beachhåndball. En veileder vil være klar til uka.

– Alt har vært veldig uvisst. Vi har pratet litt sammen i et Teams-møte, ellers har vi en Facebookgruppe der vi holder kontakten, sier beachguttas trener, Anders Holand Pettersen.

Beachjentene, som trenes av Eskil Berg Andreassen, har også holdt kontakten på Facebook.

– Det er mange usikre variabler, så det blir helt umulig å svare konkret på spørsmål. Alle spiller vanlig håndball, så vi har flere strenger å spille på. De har jo stengt der også, men der har man kunnet begynne å trene sammen utendørs i små grupper og nå åpnes snart hallene, sier Pettersen.

– Vi må tenke litt annerledes i tiden fremover, og se om vi kan benytte oss av de samme datoene som herrelandslaget bruker. Kanskje vi kan ha samlinger på internasjonale datoer og trener beachhåndball på andre tidspunkter av året enn vi er vant til. Vi har jo konsentrert oss om vår og sommer, men om det blir VM i mars må vi ha samlinger i januar og februar. Så får vi håpe klubbene stiller seg positive til det, sier han.

Eskil Berg Andreassen synes usikkerheten har vært det verste.

– Det hadde naturlig nok vært enklere å ha noe fast å forholde seg til. Jeg håper torsdagens beskjed om fotballen kan bety at vi også får starte snart. Kanskje kan beachhåndball startes før det er lov til å spille håndball inne, sier han.

Andreassen trekker frem at det har vært likt for alle, og selv om det skulle komme en tillatelse til å spille i Norge, kan det ikke arrangeres et VM før alle land har fått klarsignal. Dessuten må en ny arrangør på plass. Europa er kanskje over det verste, men pandemien kan blusse opp andre steder. Vi får bare avvente og gjøre det beste ut av situasjonen. Så får vi se hva som skjer, sier han.