Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trine Haltvik er engasjert som trener. Foto: Svein André Svendsen
Trine Haltvik er engasjert som trener. Foto: Svein André Svendsen

Håndballen fortsatt i fokus for Trine Haltvik

Trine Haltvik hadde flere comeback før hun la opp. Nå følger hun opp barna og er både lærer og trener.

– Det var kjempegøy å være med da Norge slo gjennom i VM 1986. Det var stort. Andre høydepunkt var det første OL-et i 1988 og selvfølgelig det å være med å ta den første gullmedaljen i EM 1998. Jeg fikk være med i tre tiår på landslaget, både 80-, 90- og 2000-tallet. Det er litt spesielt, sier 55-åringen.

Trine Haltvik har scoret femte flest landslagsmål gjennom tidene og kun ni har flere landskamper. I 1998 ble hun kåret til årets håndballspiller i verden.

Da hun ga seg som spiller på klubbnivå var hun egentlig ikke helt ferdig. Det ble mange comeback.

– Jeg er ferdig med comeback nå, lover hun og ler. – Det var litt vanskelig å gi seg og kroppen fungerte greit. Det var veldig gøy å få avslutte sammen med Kathinka i Selbu i to sesonger. Å spille sammen med dattera si var gøy. Det er ikke mange lag i eliteserien som har hatt mor og datter på laget samtidig.

Hun var først spillende assistent med Eskil Berg Andreassen som hovedtrener, før hun overtok som trener etter at hun la opp.

Trenerkarrièren hadde startet allerede i Byåsen, som assistent til Valery Putans og som trener for 2. divisjonslaget. Så flyttet hun til Porsgrunn og ble trener for Bamble.

– Jeg begynte med en god 2000-årgang i Bamble. Vi rykket opp til 3. divisjon, men så tapte vi kvalifiseringen med kun ett mål. Det var litt kjedelig, minnes hun.

Nå er hun tilbake i Bamble etter å ha vært to år i Larvik Håndballklubb. Der tok hun blant annet klubbens 3. divisjonslag opp til 2. divisjon.

– Jeg liker å bygge lag og treningskultur. Det trives jeg med. Etter at jeg ble bestemor passet det bedre med flest ukekamper, så jeg har helgene fri og kan dra til Oslo og besøke Kathinka og barnebarnet hvis jeg vil. Det var litt viktig for meg, sier den nybakte bestemoren.

– Det er veldig gjevt og spesielt å bli bestemor. Det er gøy både å se dattera si som mor og det å få barnebarn er også stort. Det er veldig koselig å se hvor rolig og trygg hun er i morsrollen. Hun fikk øve seg litt på Celine og har vært en flott storesøster sånn sett, skryter Haltvik.

Sønnen Kristian bor i Trondheim, Kathinka i Oslo og hun bor i Porsgrunn med Eskil og yngstedatter Celine. – Jeg trives veldig godt med å bo her og savner ikke Trondheim, sier landslagsveteranen.

I tillegg til lærerjobben på toppidrettsgymnaset i Skien og trenerjobben i Bamble driver hun også håndballskoler. Sommerens utgave i Spania i slutten av juni ble naturlig nok ikke noe av på grunn av koronaviruset.

– I tillegg følger jeg naturlig nok opp J11-12-laget til Celine på Herøya, som jeg er trener for. Jeg må følge opp henne på samme måte som jeg gjorde med Kathinka, sier hun.

Trine Haltvik
Landslaget (1984–2000): 241 kamper (834 mål)
Klubber: Byåsen, Remudas Gran Canaria, Gjøvik, Selbu.