Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix

Gir 150 000 kroner til Zuccarellostiftelsen

Norges Håndballforbund gir 150 000 kr til Comeback-prosjektet, hvor Bjarte Myrhol er en av initiativtagerne.

Det var i april at Håndballguttas landslagskaptein Bjarte Myrhol og hockeystjernen Mats Zuccarello slo seg sammen. Gjennom prosjektet som har fått navnet Comeback, vil duoen etablere en ordning hvor unge idrettsutøvere kan søke om pengestøtte i en utfordrende tid.

Prosjektet, som administreres av Zuccarellostiftelsen, har allerede fått inn over 1,2 millioner kroner. Flere idrettsutøvere har engasjert seg og bidratt med pengestøtte. Blant disse finner vi profiler fra både Håndballgutta og Håndballjentene.

Nå følger Norges Håndballforbund opp med en tildeling på 150 000 kroner.

- Initiativet som Bjarte har stått i spissen for, sammen med Mats Zuccarello, er veldig kjærkomment. Mange familier har fått en utfordrende privatøkonomisk situasjon de siste månedene, og det kan dessverre gå utover barnas idrettsaktivitet. Stiftelsens midler skal hjelpe de som trenger det. Vi ønsker å bidra til dette formålet, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Midlene som er bevilget av NHF, vil bli øremerket til å støtte unge håndballspillere.

- Drømmen er at vi skal få alle idrettsbarna tilbake til idretten etter koronakrisen. Comeback skal hjelpe de mest sårbare med å klare dette! Det er flott å se at så mange idrettsutøvere bidrar, blant dem Håndballjentene og Håndballgutta, samt at vi nå får et flott bidrag fra Norges Håndballforbund, sier Bjarte Myrhol.

Stiftelsens søknadsportal åpner i andre halvdel av juni. Les mer på Zuccarellostiftelsens hjemmesider.

- Ideen bak Comeback er å gi en hjelpende hånd fra våre fremste idrettsutøvere til barn og unge over hele landet. Et initiativ av utøvere - for utøvere. De innsamlede midlene skal brukes til å skape idrettsglede for barn, som av ulike grunner faller utenfor idretten, sier daglig leder i Zuccarellostiftelsen, Kristine Lind.

- Det er superpositivt for alle klubbene og for håndballen at Norges Håndballforbund bidrar til innsamlingskampanjen. Ved å hjelpe de barn og unge som får dra nytte av dette, hjelper man også klubbene med å opprettholde treningstilbudet, sier Lind.