Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kari Aalvik Grimsbø. Foto: NTB scanpix
Kari Aalvik Grimsbø. Foto: NTB scanpix
Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

– Jeg klarer ikke å gi slipp på håndballen

Kari Aalvik Grimsbø har avsluttet en fantastisk karriere, men klarer ikke å gi slipp på håndballen.

– Planen for fremtiden er ikke helt lagt enda. Jeg har bestemt meg for å ta litt fri og slippe meg litt ned. Så finner jeg ut hva jeg vil gjøre, men jeg er klar på at jeg ikke klarer å gi slipp på håndballen. Den er en alt for stor del av meg, forteller landslagsmålvakten.

Hun har allerede fått prøve seg som trener for unge talenter.

– Jeg har begynt litt i Győr og vært målvaktstrener. Jeg har også hatt en runde med håndballskole i Trondheim. Å få lov til å jobbe med unge, lovende målvakter er veldig gøy. Det er absolutt noe jeg har lyst til å fortsette med og utvikle, sier hun.

Først skal hun altså være i Trøndelag og bruke tid med familie og venner. Etter ti år i utlandet er det godt å ha litt mer tid til dem. Kontrakten med Győr gikk ut etter denne sesongen, og hun hadde bestemt seg for at dette var hennes siste sesong.

– Mannen min Håvard begynte å jobbe i Norge og sønnen vår Sindre begynte på skolen. Nå er det tid for å tilbringe litt mer tid i Trøndelag, sier 35-åringen.

Håndballeventyret startet i Byåsen, og etter ti år gikk ferden videre til Esbjerg. Der ble hun i fem år, og like lenge har hun vært i Győr.

– Det har vært viktig for meg. Jeg kjenner meg selv godt og vet at jeg presterer best nå jeg er trygg og i vante omgivelser. Når jeg har funnet en plass jeg trives har jeg satset alt på det. Det har vært en god oppskrift for meg, forteller målvakten, som betegner reisen som en opplevelse for hele familien.

Med 9 mesterskapsgull av Norges 12 titler er hun tidenes mestvinnende landslagsspiller. Hun har to OL-gull, to VM-gull og fem EM-gull.

Til den lista med landslaget kan vi plusse på tre Champions League-gull med Győr.

Etter noen års pause kunne det blitt et par landskamper til i våres, med OL-kvalifisering.

– Jeg hadde en drøm om det, og det lå som en gulrot i opptreningen denne sesongen. Jeg håpet å bli god nok til at landslaget hadde bruk for meg, slik at jeg kunne fått noen flere kamper og få et endelig punktum der og vite at jeg har spilt min siste kamp på landslaget.

– Det ble ikke slik, og jeg er veldig lei meg for det. Jeg hadde en drøm om noe annet, men sånn ble det. Jeg har fått vært med på utrolig mye i løpet av min karriere på landslaget. Jeg får se tilbake på det og glede meg over det. Jeg er utrolig takknemlig for det.

Høydepunktet på landslaget har hun friskt i minnet. Da skal vi til London i 2012.

– Det er et veldig sterkt minne og et stort høydepunkt. Mye på grunn av at det ikke var så mange som hadde troen på oss, ettersom vi slet litt i innledningskampene i OL. Vi fikk ikke helt ting til å sitte. Innad i laget hadde vi veldig tro på det. Vi klarte endelig å bevise det da vi lå bak med ganske mange mål i kvartfinalen mot Brasil og klarte å snu det hele og endte til slutt opp med å vinne OL-gull. Det synes jeg sier veldig mye om styrken, kreftene og kvalitetene som ligger i landslaget. Ledere og spillere var en bra gjeng. Det minnet kommer til å stå veldig sterkt alltid.

Istedenfor OL-kvalifisering i våres ble EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia 25. mars 2018 den siste med flagget på brystet. Da kvalifiserte Norge seg til EM etter seier 33-27 over Kroatia i Nadderud Arena.

Kari Aalvik Grimsbø
Landslaget (2005–2018): 173 kamper (1 mål)
Klubber: Byåsen, Esbjerg, Győr.