Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020-jøndal-og-sagosen-jubler-for-em-bronse-foto-vidar-ruud.jpg
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

- Veldig gode nyheter for norsk håndball

Endelig åpnes norske håndballhaller igjen! Generalsekretær Erik Langerud er strålende fornøyd.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen la torsdag frem de neste stegene på veien mot et gjenåpnet samfunn. Blant grepene som nå tas, er at idrettshaller åpnes opp. Garderober må riktignok fortsatt være stengt, men hovedbudskapet fra regjeringen er uansett positivt:

- Nå kan det organiseres trening og idrettsaktivitet for grupper på inntil 20 personer med én meters avstand. Det gjelder for all idrett, også breddeidrett. Idrettslagene kan starte opp igjen med idrettstilbud til barn og unge. Det er en gladnyhet for alle som elsker idrett, sa kultur- og likestillingsminister Abid Raja under pressekonferansen. 

- Idrettshallene åpner igjen. Men for å redusere smitterisikoen, vil det ikke være mulig å bruke garderobene, fortalte han senere.

Veileder om fysisk kontakt

- På mandag kommer det en veileder som særlig skal handle om barne- og ungdomsidretter, som innebærer fysisk kontakt. Slik som for eksempel fotball, og håndball, som håndballpresident Kåre Geir (Lio) tok opp med meg da jeg møtte ham på tirsdag, sa Raja videre.

- I dag kan de for eksempel ikke spille kamper, men veilederen skal legge til rette for at de på en trygg måte kan drive med idretten sin på en litt mer normal måte enn i dag. Kanskje for eksempel spille kamp mot andre i treningsgruppa si. Det skal skje på en smittevernfaglig trygg måte. Hvordan det skal gjøres, kommer altså først til uka, sier Raja.

- En skikkelig gladmelding!

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, fastslår at dette er veldig gode nyheter for norsk håndball.

- Dette er en skikkelig gladmelding! Endringene gjør at håndballen tar viktige skritt mot en mer normal hverdag. Jeg er kjempeglad på vegne av alle de 140.000 entusiastene som har medlemskap i norsk håndball. Å få gjenåpnet hallene var viktig for oss nå, sier Langerud.

De neste dagene skal Norges Håndballforbund, sammen med Norges Idrettsforbund, øvrige særforbund og myndighetene, arbeide med å utvikle den veilederen som blir presentert over helga. Selv om klubbene nå kan trene innendørs, anbefaler generalsekretær Langerud at de venter med å endre på øvelsene til veilederen foreligger i starten av neste uke.

- Vi er veldig glade for at idretten i en krevende tid har opptrådt samlet til det beste for felleskapet. Vi vil derfor rette en stor takk til Norges Idrettsforbund ved president Berit Kjøll og generalsekretær Karen Kvalevåg, og deres kolleger. Vi vil også på vegne av alle i norsk håndball sende en stor takk til kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Han har vist evne til å lytte til idretten i en svært utfordrende tid, sier håndballpresident Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud.