Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019-20-Fjellhammer-trenerteam.jpg
Fjellhammers trenerteam. Foto: Fjellhammer

Rykket opp to divisjoner på to sesonger

Fjellhammer, Viking Håndball og Sandefjord rykker opp fra 1. divisjon menn denne sesongen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjellhammer har tatt strake veien fra 2. divisjon til REMA 1000-ligaen på kun to sesonger. Fra tidligere har klubben spilt 264 kamper på øverste nivå.

– Som nyopprykket hadde vi ikke trodd at vi skulle vinne serien. Riktignok er det viktig å ha høye målsettinger, så vi håpet å komme på øverste halvdel av tabellen. Vi merket fort i oppkjøringen at spillet satt ganske bra og det begynte bra i serien. Seieren i derbyet mot Lillestrøm var en nøkkelmatch og etter det utviklet vi oss og flere spillere har tatt store steg. Vi har hatt et ekstremt godt forsvar og tre gode målvakter. Nøkkelen til suksessen har vært forsvarsspillet. Planen for oppkjøring til neste sesong har vi måttet kaste, nå er det meste usikkert i disse coronatider, sier trener Kristian Bliznac.

2019-20-Viking-Foto-Trine-Wichmann.jpgViking. Foto: Trine Wichmann

Viking Håndball har ikke vært stort dårligere, men hadde to sesonger i 1. divisjon på veien opp fra 2. divisjon. Stavanger-klubben har via flere samarbeidskonstellasjoner hatt mange sesonger i vår øverste divisjon.

– Vi hadde en todelt sesong, med sviktende form etter jul. Vi vant 11 av 12 kamper før jul og tapte tre av fire etter pausen, før vi kom inn på vinnersporet igjen og sikret plassen. Det har vært en fin reise fra 2. divisjon da jeg tok over for tre år siden. Vi er veldig stolte av at vi nå er klar for REMA 1000-ligaen. Det har vært en prosess for å prøve å utvikle klubben i takt med den sportslige utviklingen. Det er der vi har hatt mest å jobbe med. Vi hadde håpet vi var litt lengre på markedssiden enn vi er i dag, og så kom denne krisen som gjør det usikkert. Det er tungt å kjenne på at vi gikk fra å sikre opprykk på en søndag og fredagen etter var alle permitterte. Det var litt av en berg- og dalbane, sier trener Joar Gjerde.

2019-20-Sandefjord-Foto-Sandefjord-Håndball.jpgSandefjord. Foto: Sandefjord Håndball

Sandefjord Håndball spilte i REMA 1000-ligaen i 2011/12, da de erstattet Oppsal, men rykket rett ned. Laget fra Jotunhallen har skiftet navn flere ganger og har lang fartstid blant topplagene.

– Sesongen var over all forventning. Vi har et veldig ungt lag, det yngste i divisjonen, og periodevis (bortsett fra målvakt) har vi spilt med nesten bare juniorspillere. Vi håpet å være med i toppen, men visste ikke hvor realistisk det var. Vi har hatt gode årganger i 96, 98 og nå i 00. Dette var det siste hele, gode årskullet vi hadde, men vi har vært mye skadeplaget. Sandefjord har vært gode på talentutvikling og de nye spillerne som har kommet inn har løst rollen eksemplarisk. Det har imponert meg mest. Vi har hatt en evne til å vinne jevne kamper. Tidligere har vi tapt mot svakere lag, men det har vi ikke gjort i år. Det har vært bra, sier Gunnar Pettersen, som har vært trener sammen med Einar Veierød de siste sesongene.

1. divisjon menn