Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20200403_Østerbø,-Rolf_640x360web.jpg
Rolf Østerbø hedret med NHFs fortjenstmerke i gull
Foto: Per Otto Furuseth

Rolf Østerbø mottok NHFs fortjenstmerke

Norges Håndballforbunds fortjenstmerke i gull ble tildelt Rolf Østerbø 3. april.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHFs fortjenstmerke i gull er den høyeste utmerkelsen som kan tildeles i norsk håndball.

Tildelingen ble foretatt av president Kåre Geir Lio via videosamtale og seniorrådgiver Per Otto Furuseth i Norges Håndballforbund fredag 3. april.

Rolf Østerbø er tildelt NHFs fortjenstmerke i gull for sin mangeårige innsats, begeistring og glød for norsk håndball. Rolf har vært landslagstrener for menn i en 5 års periode fra 1974-79. Han har videre besittet ulike verv i norsk håndball gjennom en årrekke, herunder medlem i Landslagsutvalget, samt leder og medlem av NHFs daværende utviklingskomite. Rolf har også vært leder av Dommerkomiteen og dommerarbeidet etter at ansvaret for dommerarbeidet i sin tid ble lagt inn under Utviklingskomiteens område. Rolf har vært en bærende kraft i utviklingen av kursmateriale og gjennomføringen av topputdanningen i NHF gjennom mange år fra tidlig 80-tallet. 

Rolf Østerbø har framstått som dyktig og svært kunnskapsrik. Gjennom alle de ulike rollene han har hatt i norsk håndball, har samarbeidsånd vært et bærende element. Rolf har følgelig vært verdifull for Norges Håndballforbund i mange sammenhenger.

Den offisielle markeringen vil finne sted i forbindelse med et større håndballarrangement når hverdagen har normalisert seg og igjen tillater idrettsaktivitet. Gratulerer!

Se oversikt over mottakere av NHFs ulike utmerkelser her