Annonse:
Scandic Sports
Annonse:
Scandic Sports

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EHF avlyser e-cup og kvalifiseringer

EHF avlyser alle europacuper sesongen 2019-20, unntatt avslutningen av Champions League.

Dette ble vedtatt på en videokonferanse avholdt av Det europeiske håndballforbundet (EHF) fredag. En rekke avgjørelser ble tatt rundt utsatte og kommende arrangement:

**De forestående utslagsrundene i VELUX EHF Champions League for menn, avlyses.

**Basert på tabellene i gruppespillet er de to beste lagene i gruppe A og B kvalifisert for Final4, som skal avvikles i Köln 28.-29. desember. Disse fire lagene er Barcelona, Paris Saint-Germain, Kiel og Telekom Veszprem.

**Kvartfinalene i DELO EHF Champions League for kvinner vurderes spilt sammen med Final4, som er planlagt gjennomført 5.-6. september i Budapest. Hvis det ikke går å avvikle Final4 i september, vil det bli lett etter alternativer i oktober, men da kan ikke kvartfinalene spilles samtidig. I så fall vil Metz, Esbjerg, Györ og Brest utgjøre lagene i Final4.

**De øvrige europacupene (EHF Cup og Challenge Cup) er avlyst, og vil ikke bli ferdigspilt.

**De siste fire rundene av kvalifiseringen til EM for kvinner 2020, er avlyst. Basert på rankingen er følgende lag kvalifisert for mesterskapet i Norge og Danmark: Frankrike, Russland, Nederland, Romania, Sverige, Ungarn, Montenegro, Tyskland, Serbia, Spania, Slovenia, Polen, Tsjekkia og Kroatia. Norge og Danmark er kvalifisert som verter. Trekningen vil skje 18. juni i Wien.

**Europa-playoffen til VM i Egypt 2021 for menn er også avlyst. Følgende lag kvalifiseres, basert på ranking: Slovenia, Tyskland, Portugal, Sverige, Østerrike, Ungarn, Hviterussland, Island, Tsjekkia og Frankrike. Fra før er Spania, Kroatia, Norge og Danmark kvalifisert.

**De seks europeiske nasjonene som neste vår (se i bunnen av i artikkelen) skal spille OL-kvalifisering for menn – Norge, Tyskland, Frankrike, Portugal, Slovenia og Sverige – blir satt opp med kvalifiseringskamper til EURO 2022 i perioden 6.-9. januar 2021.

**Europamesterskapene som skulle vært avholdt for Juniorgutta og  U-gutta i sommer, blir utsatt. Muligheten for avvikling i januar 2021, vil bli grundig vurdert, og avgjørelsen tas i juni.

**European Open for Jentelandslaget i Sverige i juni/juli, er avlyst.

**European BeachTour-finalene som skulle vært spilt på Kypros i juni, er avlyst. Det samme gjelder kvalifiseringsturneringen inn mot EM i beachhåndball 2021. Denne skulle vært avviklet i juli i Georgia og Hellas.

**EM beach for U16-lag utsettes, med forslag om gjennomføring 24.-27. september i Italia.

Les mer om avgjørelsene på EHFs hjemmesider

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har også kommet med en oppdatering fredag 24. april. De kunngjør nå at OL-kvalifiseringen for menn skal gjennomføres 12.-14. mars 2021, mens kvinnenes turneringer skal avvikles helga etterpå - altså 19.-21. mars.