Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke-Foto: Terje Refsnes
Heidi Løke-Foto: Terje Refsnes

Tilskuerne i Aquarama sendte Vipers til topps

Flest tilskuere så Moldes bortekamper, men Vipers toppet på hjemmebane og totalt.

Seriemester Vipers hadde flest tilskuere på hjemmebane, 13 876 tilskuere. Kristiansand-klubben hadde også flest tilskuere sammenlagt, medregnet bortekamper. Totalt 26 229 tilskuere.

På bortebane var det derimot Molde som trakk flest tilskuere, 13 926. Det holdt til 2. plass totalt, selv om både Byåsen, Storhamar og Sola hadde flere tilskuere på hjemmebane enn romsdalingene.

Byåsen, som tok bronse, hadde også flere tilskuere sammenlagt enn Storhamar, som tok sølv.

Vipers ble snytt for siste hjemmekamp, men topper likevel tilskuerstatistikken for fjerde sesong på rad.

– Vi jobber alltid for å komme høyere, men vi merker at folk begynner å bli litt godt vant. Det er fryktelig mange kamper, så hvis vi har Bucuresti på en lørdag er det vanskelig å få den samme gjengen til å komme igjen på onsdag mot Gjerpen. Det har vi merket, særlig fordi sjansen for at vi vinner er ganske stor i flere av kampene. Vi merker at hvis publikum har vært på en kamp i helga så har de fått nok Vipers den uka, sier administrasjonssjef Morten Løvø.

Selv om det kanskje har vært færre på hver kamp, har likevel totalen på hvor mange mennesker som har vært i Aquarama økt, siden det er flere kamper.

– Det er to utfordringer, det ene er at det er mange kamper og det andre er at det er litt lite spenning i mange av dem, men jeg tror vi er flinke til å finne hvilke kamper vi for eksempel må henvende oss til lokale lag og tilbyr lagspakker med pizza før kamp. Vi ser selv på Champions League at kampene ikke selger seg selv. Det må skje noe både før kamp og i pausen. Sørlendinger er trege, de bestemmer seg ikke før de absolutt må, men vi skal ikke klage, for vi har godt med folk. Totalt sett er vi fornøyd, men vi jobber for å forbedre det, sier han.

Totalt antall tilskuere:
1. Vipers (Våg Elite) 26229
2. Molde Elite 22774
3. Byåsen Håndball Elite 18912
4. Storhamar Håndball Elite 16128
5. Tertnes Håndball Elite 15578
6. Sola 15240
7. Fana 15225
8. Follo HK Damer 12869
9. Fredrikstad Bkl. 12731
10. Oppsal 11836
11. Gjerpen HK Skien 10215
12. Aker Topphåndball 8635

REMA 1000-ligaen kvinner