Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019---idrettspresident-berit-kjøll---foto-ntb-scanpix.jpg
Idrettspresident Berit Kjøll. Foto: NTB Scanpix

Regjeringen bevilger 600 mill. til idretten

Norsk idrett og frivillighet tildeles 600 millioner kroner i en tiltakspakke for mars og april måned.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Norges Idrettsforbund (NIF) i en pressemelding onsdag 18. mars.

«Kulturdepartementet slapp i dag den gledelige nyheten at norsk idrett og frivillighet får tildelt 600 millioner kroner i en tiltakspakke som i første omgang skal gjelde for mars og april måned. Norges idrettsforbund vil på vegne av hele idrettsbevegelsen takke for den umiddelbare hjelpen som vi nå har fått», heter det i offentliggjøringen.

Kompensasjonen skal i første omgang innrettes mot tapte billettinntekter, deltakerutgifter og eventuelt andre utgifter, og NIF går nå i gang med et omfattende kartleggingsarbeid. Målet er å få full oversikt over de totale kostnadene som koronaviruset medfører.

- I første omgang vil Norges Idrettsforbund nå gå i dialog med myndighetene for å avklare den praktiske oppfølgingen av denne støtten og hvordan dette skal fordeles i tiden fremover. Det er viktig med en smidig ordning som raskt kan tilføre likviditet til norsk idrett, sier generalsekretær i NIF, Karen Kvalevåg.

Hun fortsetter:

- Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke hele idrettsbevegelsen for den fantastiske jobben som er gjort for å kartlegge de økonomiske konsekvensene knyttet til arrangementer i mars måned.

- Dette er fantastiske nyheter i en ellers svært vanskelig tid for Norge, og for idretten. Dette illustrerer at regjeringen har forstått nødropet vi har sendt frem til norske myndigheter. Det er også betryggende å høre at regjeringen er åpen for ytterligere tiltakspakker, sier idrettspresident Berit Kjøll.