Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB/Scanpix Vidar Ruud
Foto: NTB/Scanpix Vidar Ruud

OL-oppkjøring i Arendal er avlyst

- Vi er virkelig lei oss for å måtte avlyse Golden League i Sør Amfi. Turneringen skulle vært spilt 9.-11. juli.

Det er kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu, som uttaler dette.

Håndballgutta skulle spilt kvalifisering til OL i Trondheim helgen etter påske. Det var også planlagt en Golden League-turnering mot Danmark, Frankrike og en nasjon til som skulle være en oppkjøring til OL - gitt at gutta kvalifiserte seg. Denne turneringen var planlagt til Sør Amfi. Men på grunn av utbruddet av koronaviruset, har NHF i samarbeid med de andre Golden League-nasjonene, valgt å avlyse turneringen ettersom både OL og OL-kvalifiseringen er utsatt.

- To ganger tidligere har Håndballgutta spilt kamper i Sør Amfi, og vi gledet oss veldig til å komme tilbake med et topp motivert lag den andre uka i juli, men slik blir det dessverre denne sommeren, forteller Jan-Erik Aalbu.

- Det er med tungt hjerte vi avlyser kampene, for vi hadde gledet oss stort til å vise oss frem i en by som har veldig mange ferieturister på denne tiden av året. ØIF Arendal, ved daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, hadde også garantert for at hallen skulle utvides til dette arrangementet.

Norges Håndballforbund har hørt om planene for å gjøre Sparebanken Sør Amfi til en mesterskapsarena som også kan huse fremtidige Champions League-kamper.

- Vi valgte derfor å legge denne viktige oppkjøringsturneringen til Sørlandet og Arendal, og håper at vi på denne måten viser at vi heier på en videre utvikling av Sør Amfi. Så håper vi at både regionale og lokale politikere legger merke til at en ombygd Sør Amfi med 4 500 faste sitteplasser, vil gjøre Sørlandet til en aktuell destinasjon for fremtidige mesterskap og store landslagsturneringer. Samtidig vil ØIF Arendal få en arena for Champions League-spill, avslutter Aalbu.

Per i dag er det ikke lagt videre planer for Håndballgutta på grunn av de stramme retningslinjene for å begrense smitten av koronaviruset.

- Vi er takknemlig for at Håndballforbundet ønsket å legge arrangementet til oss og dermed bidra til at politikerne ser at ombygging av Sør-Amfi er fremtiden for både området vårt og håndballen, sier daglig leder i ØIF, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.