Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019-Intersport-Cup.jpg
Det finnes alternative måter å takke for kampen påArkivfoto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Kroppskontakt i koronaens tid

Oppdatert: Alle aktører bør ha minst mulig kroppskontakt utenom det som naturlig følger av kampsituasjonen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist oppdatert tirsdag 10. mars:

Status for Norges Håndballforbunds aktiviteter er fortsatt at kamper og arrangementer per dags dato skal gå som normalt. Samtidig får forbundet, regioner og klubber flere spørsmål. Blant annet om hvorvidt spillere fortsatt kan hilse, takke for kampen eller gjennomføre andre fair play-ritualer som vanligvis innebærer håndtrykk/klemming.

Håndball er en kontaktsport, og det er ikke til å unngå at spillere berører hverandre på tvers av lagene. 

De aktører som ikke har en rolle på selve banen, rådes imidlertid sterkt til å minimere sin fysiske kontakt med hverandre. Blant annet gjennom å avstå fra fysiske håndtrykk og andre berøringer.

Også for spillere er det mulig å ta forebyggende grep utenfor selve kampsituasjonen. Flere idrettslag har innført alternative måter å takke hverandre for kampen på. Spillere kan for eksempel nikke, hilse eller applaudere til hverandre. Slike varianter for å hilse på med- og motspillere er noe de enkelte lag og spillere kan avtale seg imellom.

Det ligger også fast at spillere/andre som viser symptomer på luftveissykdom, eller på annet vis mistenkes å være smittet av koronavirus, bør avstå fra å delta på arrangementet. Alle må også fortsette å ta ansvar for å praktisere en god håndhygiene.

Til slutt ber vi alle respektere de føringer som gis av legene, ikke minst dersom man blir satt i karantene. 

Les flere råd rundt håndtering av koronaviruset i Norges Idrettsforbunds temaartikkel, og på Folkehelseinstituttets nettsider.