Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

koronatest.jpg

Koronasmitte i Håndball-Norge

Norges Håndballforbund er gjort kjent med tilfeller av koronasmitte og karantene på spillere.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Håndballforbund er i dialog med de aktuelle klubbene. De smittede spillerne er satt i karantene, og blir fulgt opp av det lokale helsevesenet. Lagkameratene og trenerne er satt i karantene. Lagenes seneste motstandere er også orientert om situasjonen. 

De kommende kampene lagene skulle spilt, blir ikke gjennomført som planlagt. Situasjonen de neste ukene vil avgjøre når de eventuelt blir avviklet. Endringene i spilleplanen håndteres av den aktuelle regionen i Norges Håndballforbund.

- Vi ber alle klubber som har medisinske spørsmål rundt gjennomføringen av arrangementer, som for eksempel om det er riktig å spille en planlagt kamp under de rådende forhold på det aktuelle stedet og tidspunktet, om å få en avklaring fra sin lokale kommunelege, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund (NHF), Erik Langerud.

- Vi i NHF er i løpende dialog med Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund, og det gjøres derfor vurderinger kontinuerlig på hvordan situasjonen rundt vårt kamptilbud best skal løses. Pr. søndag 8. mars er den generelle statusen fortsatt at arrangementer i utgangspunktet bør gjennomføres som planlagt. Dette gjelder inntil annen beskjed gis av de respektive kommunelegene. Samtidig oppfordrer vi alle til å være svært nøye med håndhygiene og andre preventive tiltak, sier Langerud.

Hvis din klubb får spillere satt i karantene på grunn av koronasmitte eller -mistanke, eller at kommunehelsetjenesten innstiller på at arrangement avlyses, vil det naturlig nok komme spørsmål – for eksempel vedrørende omberamming.

**Ved nasjonalt kamptilbud: kontakt Norges Håndballforbund sentralt.

**Ved regionalt kamptilbud: kontakt den aktuelle region i Norges Håndballforbund.

Ytterligere om koronaviruset:

Oppdatert informasjon om koronaviruset (fra Norges Håndballforbund)
Folkehelseinstituttets råd og anbefalinger
Norges Idrettsforbunds temaartikkel