Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tore Johannessen.
Tore Johannessen.
Foto: John Vint

Fin stigning i forsvarsspillet for Tertnes

Tertnes ender på fjerdeplass i Rema 1000-ligaen denne sesongen. Forsvarsspillet har blitt stadig bedre.

– Totalt sett en runde før slutt synes jeg det har vært som forventet og kanskje litt til, spesielt i forsvarsspillet vårt; målvakt og sentrale forsvarsspillere. Jeg var spent på hvordan det kom til å bli etter forrige sesong, da vi mistet mange spillere, sier Tore Johannessen til handball.no.

Medaljene ble fordelt onsdag, Vipers ble seriemester foran Storhamar som i fjor. Bronsen gikk til Byåsen, som har vært tre sesonger uten medalje.

Tertnes tok bronse forrige sesong og kjempet om bronse med Byåsen denne sesongen. Klubben hadde mange nye spillere og en målsetting om topp fire.

– Jeg synes det har vært veldig mye bra i angrepsspillet, ankomstspillet spesielt. Vi har utviklet oss veldig der, både individuelt og som lag. De siste ukene og månedene har forsvarsspillet begynt å ta form. Det har vært bra i lengre perioder enn tidligere i sesongen. Utviklingen går klart i riktig retning. Hvis vi inn mot en ny sesong kan beholde de fleste spillerne våre er det masse å bygge videre på. Vi har unge spillere, mange i junioralder (00 og 01), som har masse utvikling foran seg, sier han.

Fjerdeplassen gir sluttspill, og der har de ønske om å komme så langt som mulig.

– Egentlig skulle jeg ønske at vi kunne gått rett på det etter siste seriekamp 11. mars, men først er det landslagspause og deretter påske. Vi får jobbe med andre ting, fortsette å utvikle oss i spillet og legge litt ekstra vekt på det fysiske og spille oss opp igjen mot sluttspillet, sier han.

Det er nettopp forsvarsspillet Tertnes-treneren har vært mest fornøyd med denne sesongen.

– Det ser bedre ut, selv om det bare var godt i 15-20 minutter midt i onsdagskampen mot Follo. I starten av sesongen slet vi med ganske mye i forsvarsspillet, både individuelt og kollektivt. Det står mye bedre sammen nå.

Rema 1000-ligaen kvinner