Elverum er seriemester. Her fra NM-gullet i romjula. Foto; Svein André Svendsen/NHF

Elverum seriemester to runder før slutt

Med seier 30-27 over Follo i Stil Arena lørdag kveld sikret Elverum klubbens andre gull denne sesongen.

Tre kamper før slutt skilte det seks poeng ned til ØIF Arendal og med enda en seier kan ingen ta igjen Elverum denne sesongen.

Gjestene gikk rett opp i ledelse 5-1 etter sju minutter og var foran 10-3 etter halvspilt 1. omgang. Rett før pause var Elverum ti mål foran, og ledet 19-9 til pause. Gjestene var oppe i 11 mål foran, men fra 24-14 knappet hjemmelaget innpå og var kun fire mål bak med seks minutter igjen å spille. Tre minutter før full tid knappet de ytterligere et mål innpå, men kunne ikke hindre at Elverum til slutt vant 30-27 og fikk med seg de nødvendige poengene som ga seriegull.

Gullmedaljene ble ikke delt ut lørdag kveld. Det skjer først tirsdag kveld, i siste hjemmekamp i serien denne sesongen. Da er det nettopp Arendal som er motstander i nest siste serierunde.

I romjula vant Elverum også NM-finalen. Med seriegull i Rema 1000-liagen har laget sikret seg et godt utgangspunkt foran sluttspillet.

For Follos del ble situasjonen enda verre i bunnen av tabellen. Nå har laget fire poeng igjen å spille om og tre poeng opp til Runar, som spiller borte mot Halden søndag.