Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB scanpix

Det drar seg til i REMA 1000-ligaen for menn

Tre runder gjenstår for herrelagene i REMA 1000-ligaen. Og hvert eneste poeng er viktig.

Kommende helg spilles det full serierunde, samt onsdag 11. og søndag 15. mars. Elverum trenger bare et poeng på de gjenstående kampene for å bli seriemester, og det vil nok hedmarkingene klare. Kampen om sølvet står mellom ØIF Arendal og Drammen, og de to lagene skal møtes i den siste serierunden. Så det kan fort skje at spenningen om andre plassen holder seg helt til siste kamp. Kolstad har også en liten mulighet til å sikre seg medalje, men det krever at Drammen og ØIF går på flere nederlag i innspurten. Hvis mulig blir premiene utdelt på siste hjemmekamp.

Unggutta fra Fold fikk bare en sesong i eliten og må ned igjen i 1. divisjon. Men se ikke bort fra at dette laget kan komme sterkere tilbake på et senere tidspunkt. Follo og Runar ligger også utsatt til for nedrykk/kvalifisering på 10. og 11. plass, men kan sikre seg med tre kamper igjen å spille. Det avhenger imidlertid av resultatene fra Haldens og Fyllingens kamper.

De åtte beste lagene skal ut i sluttspillet, mens lag nummer ni får en tidlig ferie - noe ingen av lagene ønsker seg. To rykker rett ned, mens lag nummer 10 skal ut i kvalifisering mot laget som blir nummer tre i 1. divisjon. I den ligaen gjenstår også tre kamper, og Fjellhammer og Viking Håndball har i skrivende stund teten, med Sandefjord Håndball på kvalikplass. Derfra er det fire poeng ned til Falk på fjerdeplassen. 

I bunnen finner vi Bodø og LFH09 som må gå veien til 2. divisjon neste sesong, mens Lillestrøm, Sandnes og Charlottenlund alle kan bli det tredje laget som må ned et nivå.

Sluttspillet starter rett etter seriespillets slutt. Første kvartfinaler spilles 18. mars. Datoene for sluttspill kan bli justert ut fra E-cup deltakelse, TV-kamper, antall kamper i hver runde i sluttspillet, eller andre forhold.

Se kamper og tabell for REMA 1000-ligaen

Se kamper og tabell for 1. divisjon

Les mer om Sluttspillet 2020