Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mål_640x360web.jpg
Illustrasjonsbilde fra EGAS Sport AS

Avslutningen av sesongen 2019-20

Norges Håndballforbund (NHF) har drøftet og vedtatt konsekvensene for avslutning av sesongen 2019-20.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som følge av koronaviruset ble all håndballaktivitet avlyst 12. mars. I etterkant har Nasjonal Ledergruppe (NL), som består av daglig leder i regionene og representanter for generalsekretariatet i NHF, jobbet med å finne best mulig løsning på hvordan sesongen skal avsluttes. Dette har vært ett utfordrende arbeid, hvor flere alternativer har vært utredet for å få til en mest mulig rettferdig avslutning av sesongen og plassering av lag til neste sesong.   

De overordnede prinsippene som er vedtatt for seriespillet i REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon er:​ 

  • Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie.  

Opp- og nedrykk  

  • I serier der opp- og nedrykk er avklart, blir dette gjennomført. Regional kvote for opprykk til 2. divisjon blir opprettholdt.
     
  • Lag som etter beregning havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk. Dette omfatter lagene som blir nummer tre i 1. divisjon og avdelingsvinnerne i 2. divisjon. Det vil medføre utvidelse av antall lag i noen av seriene kommende sesong. Dersom lag trekker seg eller avslår, vil ledige plasser ikke bli fylt opp med mindre det blir færre enn tolv lag. 

  • Lag som etter beregning havner på nedrykksplass, men som ville hatt mulighet for å beholde plassen dersom sesongen ble ferdigspilt, får tilbud om å bli værende i samme divisjon. 
  • NHF vil i den nærmeste tiden kontakte alle klubber som er i en av de tre foregående kategoriene. Etter avklaring med de involverte klubbene, vil endelig avdelingsoppsett for REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon for kommende sesong bli publisert på handball.no.  

  • NHF utreder behovet for å utvide reservasjonsmuligheter og frister, og vil komme tilbake til dette.  

E-cup-plasser 

som skulle tildeles etter sluttspillet i REMA 1000-ligaen, blir tildelt på bakgrunn av lagenes plassering i seriespillet. ​  

I Bringserien og LERØYserien

settes det strek etter de kampene som ble gjennomført. Det vil ikke bli kåret vinner av disse seriene i inneværende sesong.  

De overordnede prinsippene

vil så langt som mulig også bli gjort gjeldende i det regionale kamptilbudet i seniorklassen (3. divisjon og lavere), men det kan forekomme ulike regionale vurderinger.  

Mer informasjon
om konsekvenser for det regionale kamptilbudet
, både i aldersbestemte klasser og seniorklassene, vil bli publisert på regionenes nettsider i løpet av uke 13.   

Eventuelle spørsmål om de tre øverste nivåene (REMA 1000-ligaen, 1. og 2. divisjon) kan rettes til Stig Quille på e-post eller telefon 951 48 602. 
Spørsmål som gjelder regionenes kamptilbud
, rettes til den enkelte region.  

Endelige tabeller REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon 2019-20

Avdelinger REMA 1000-ligaen og 1. divisjon 2020-21 

Les mer om hva NHF gjør i forbindelse med koronaviruset.