Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Helle Thomsen.
Helle Thomsen.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Utfordrende serieavslutning for Molde

Molde har vunnet de fem siste kampene. I løpet av de fem siste skal de møte de tre topplagene.

– Vi hadde et helt nytt lag da sesongen begynte. Det tar tid å sette laget og for meg som trener er det naturlig at man spiller bedre etter jul, fordi man er mer sammenspilt, sier Molde-trener Helle Thomsen til handball.no.

Det venter noen vanskelige kamper i serieavslutningen for laget hennes. Første oppgave er Vipers, men de fem siste i Rema 1000-ligaen inneholder også møter med de to andre lagene foran Molde på tabellen, Storhamar og Byåsen.

– Vipers mangler mange spillere for tiden, men holder et høyt nivå. De er klart det beste laget i Norge nå. Vi har spilt god håndball, men det har tatt tid å få sju nye spillere til å passe inn i vårt spill. I fjor hadde vi Ragnhild Valle Dahl og Mona Obaidli som scoret kanskje 70 prosent av målene våre. Jeg synes det er greit at det tar tid, og det har vært fint å se fremgang både hos enkeltspillere og i laget fra trening til trening. Spillerne yter fullt på trening hele tiden, det liker jeg godt, sier dansken.

Før sesongen tippet de andre lagene Molde på bronseplass, men Helle Thomsen hadde tippet egen klubb på fjerdeplass.

– Jeg fikk nesten litt kjeft på Avkast fordi jeg ikke var like optimistisk. En ting er hvilke spillere vi har, men en annen ting er at de skal bli samspilt. Det tar tid og koster noen poeng i starten. Det gjorde det også for oss. Den gang så jeg noen lag som da var sterkere enn oss. Nå er vi nok der de andre lagene trodde vi var før sesongen. Jeg ville gjerne ha spilt om medaljer, men med halve stallen ny tok det litt tid for oss.

Helle Thomsen har ikke fått forlenget kontrakten for neste sesong. Hun har ikke helt bestemt seg for hvor ferden fortsetter.

– Jeg er sikker på at den nye treneren kommer til å bygge videre på det vi har startet på i de to årene jeg har vært her, sier hun.

Rema 1000-ligaen kvinner