Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aksel Horgen storspilte for Drammen, men det holdt likevel ikke til avansement.
Aksel Horgen storspilte for Drammen, men det holdt likevel ikke til avansement.

Uavgjort ikke nok for DHK - ute av E-cupen

DHK hadde to mål å hente inn på AEK Athen etter første åttendedelsfinale, men greide bare uavgjort.

Drammen-AEK Athens 27-27

2.40 før slutt var Drammen videre i Challenge Cup. Da scoret en storspillende Aksel Horgen sitt tiende mål og ga hjemmelaget 26-23. Dermed lå DHK an til avansement, etter å ha tapt 31-33 i Athen forrige helg.

Men en utvisning kostet dyrt, og grekerne utlignet til 26-26. Det var forøvrig hjemmelagets femte tominutter, mens gjestene slapp unna med én. Da Horgen skaffet 27-26, var det for kort tid igjen til å få tomålsseieren som ville vært nok til avansement. I stedet tok AEK godt vare på ballen i sitt siste angrep og utlignet.

DHK måtte stille uten Thomas Boilesen og Adrian Aalberg som var Buskerud-lagets beste i bortekampen mot AEK. Søndag var begge syke. I tillegg var heller ikke Jesper Meiby Pedersen helt frisk og var så vidt innpå.

- Det var tungt for oss at vi måtte greie oss uten dem. AEKs forsvar hadde passet ypperlig for Thomas, og Aalberg var vår bestemann der nede, sa Kristian Kjelling til handball.no etter kampen - en kamp han selvfølgelig ikke var særlig fornøyd med. Slik forklarte han at tremålsledelsen glapp de siste minuttene.

- Vi ble felt av for mange feil og bomskudd. Det var i det hele tatt en fryktelig rotete kamp, og vi fant ingen god kamprytme over tid. Særlig var de første 20 minuttene rotete. Innimellom sto vi godt i forsvar og Rasmus (Bech) var god bakerst, men det ble for variabelt , oppsummerte Kjelling.
- Nå er det bare å sette fokus på serie og sluttspill.

Gresk håndball nyter ikke den største respekten internasjonalt, men AEK var i semifinalen så sent som forrige sesong, og i 2017/18 kom laget helt til finalen, der det ble tap mot rumenske Turda. Laget har syv utlendinger fra Serbia, Kroatia, Romania, Spania og Danmark i troppen.
For DHK vil resten av sesongen handle om å ta seriemedalje (nummer tre per i dag) og å slå fra seg i sluttspillet.

Neste kamp:
23.2 DHK-Kolstad, Drammenshallen kl. 18.00

FAKTA
Challenge Cup, returkamp 1/8-finale
Drammen-AEK Athens 27-27 (13-12) 58-60 sammenlagt
Drammenshallen
1017 tilskuere
Drammens lag: Rasmus Bech, Sander Heieren - Aksel Horgen 10, Jonas Larholm 4, Espen Lie Hansen 4, Kristoffer Raastad-Hoel 3, Oskar Olafsson 2, Lasse Thorsbye 2, Joakim Hykkerud 2, Espen Våg Gommerud, Ola Lillelien, Jesper Meiby Pedersen, Ola Romsaas.
Toppscorer AEK Athens: Evangelos Arampatzis 7.
Utvisninger: DHK 5x2 min., AEK 1x2.

Mer om Challenge Cup Menn 2019-20