Marta Tomac spilte en god kamp for Vipers, men det holdt ikke til seier. Foto: Terje Refsnes

Sluttminuttene avgjorde da Vipers tapte

Det startet bra og fortsatte jevnt, men i sluttminuttene tapte Vipers for Bucuresti i Champions League.

Bucuresti snudde Vipers’ firemålsledelse og vant 25-23 helt på tampen.

Vipers, som nå også har Løke og Dahl på skadelista i tillegg til de som er ute fra før, stilte med kun 12 spillere mot Bucuresti.

Lagene lå likt på tabellen med fem poeng før kampen. Buducnost kom med stjerner som Lekic, Neagu, Cvijic og Pintea i spissen, men det var hjemmelaget som kom best i gang i Aquarama og ledet 10-6 halvveis i 1. omgang. I resten av omgangen be det for unøyaktig i angrep og kun to scoringer det siste kvarteret.

Vipers tapte de to første kampene i hovedrunden og var på full fart til å slippe Bucuresti inn i kampen igjen. Selv om Bucuresti kom opp på uavgjort 17-17 holdt Vipers seg et par mål foran. Forsvarsspillet var godt og scoringene satt igjen. Vipers gikk rett til 20-17 og så ut til å gå mot klar seier da Bucuresti kom helt opp i ryggen på hjemmelaget mot slutten av kampen og utliknet til 22-22 fire minutter før slutt.

Alt snudde for Vipers i løpet av kort tid, plutselig hadde Bucuresti initiativet og matchball. En kjemperedning av Andrea Pedersen hjalp ikke, og i siste angrep fikk gjestene nok et mål og tok dermed med seg begge poengene fra Kristiansand.

Ferencvaros–Rostov-Don spilles senere lørdag, Metz–Esbjerg spilles søndag.

Champions League kvinner, hovedrunden
Vipers–Bucuresti 23-25 (12-11)
Aquarama
1830 tilskuere
Mål Vipers: Malin Aune 6, Marta Tomac 6, Vilde Kaurin Jonassen 5, Sunniva Næs Andersen 3, Hanna Yttereng 2, Henny Ella Reistad 1.
Toppscorer Bucuresti: Cristina Neagu 14.
Utvisninger: Vipers 3x2 min., Bucuresti 5x2 min.