Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Fredriksen storspilte for Elverum mot PSG og viste hvorfor han er klar for Bundesliga neste sesong. Bare Sander Sagosen var enda bedre.
Magnus Fredriksen storspilte for Elverum mot PSG og viste hvorfor han er klar for Bundesliga neste sesong. Bare Sander Sagosen var enda bedre.

Sagosen ødela Elverums drøm om poeng i Paris

Verdens beste håndballspiller er norsk. Dessverre for Elverum spiller ikke Sander Sagosen for dem.

Paris Saint-Germain-Elverum 31-25

I løpet av de første 30 minuttene i en fullsatt hall i Paris scoret Sander Sagosen syv (to straffer) og var hovedårsaken til at Hedmarks-laget havnet fire mål bak.

I annen omgang nøyde Sagosen seg stort sett med å være servitør. Det er en rolle han behersker like bra. I EM toppet han både scoringslisten og assistlisten.

I det forrige oppgjøret mot PSG spilte Elverum en storkamp og tapte bare 22-25 foran 12.377 tilskuere i Håkons Hall - publikumsrekord for håndball i Norge. Den gang måtte PSG stille uten en skadet Sagosen, som var lei seg for at han ikke fikk vist seg frem. Heller ikke Mikkel Hansen var med i den kampen.

I returkampen var Hansen spilleklar, men kom aldri på banen. PSG har likevel nok av andre stjerner, men Sagosen viste at han er den største. Likevel greide ikke hjemmelaget å hekte av Elverum - til tross at at gjestene fra Norge ikke fikk mye hjelp av keeperne. Thorsten Fries sto de første 18 minuttene uten å være nær ballen, mens Emil Imsgård stoppet tre skudd resten av omgangen.

Heller ikke den franske landslagsmålvakten Vincent Gerrard briljerte, men han stoppet i alle fall to straffer, fra Alexander Blonz og Sigvaldi Gudjonsson. Etter pause stoppet han også en fra Alexander Westby, slik at Elverum måtte notere tre bom på fem forsøk fra syvmeteren. Ikke akkurat oppskriften på å slå PSG på bortebane. Det er heller ikke 20 i redningsprosent, men brorparten av baklengsmålene kom på hundreprosentsjanser.

Med spillere som Nikola og Luka Karabatic, Nedim Remeli, Luc "Air France" Abalo, Kim Ekdahl Du Rietz, Rodrigo Corrales, og Gudjon Valur Sigurdsson fortsatte PSG å holde kontroll på kampen i annen omgang, men Elverum ga seg aldri. Fra å ligge under 17-24, førte en glitrende Magnus Fredriksen an i en opphenting som ga 24-27 ti minutter før slutt. Da hadde Thorsten Fries kommet tilbake i buret og tatt noen skudd, og 200 elverumsinger på tribunen været et sensasjon. En sensasjon som i så fall ville utløst 15 i odds hos Norsk Tipping. (PSG-seier ga ikke odds i det hele tatt.)

Men nærmere enn tre mål kom aldri laget til Michael Apelgren. PSG, som bare har tapt tre kamper i Champions League og kjemper for å ta annenplassen fra Pick Szeged, kunne kontrollere de siste minuttene. Dermed et nytt, hederlig tap for Elverum, som nå ligger sist etter at Zagreb slo Aalborg 31-30 på hjemmebane lørdag kveld.

Neste kamper:
Serien: Elverum-Bækkelaget, onsdag kl. 18.30
Champions League: Aaalborg-Elverum, søndag 1. mars kl. 16.50

FAKTA

Champions League, gruppe A
PSG-Elverum 31-25 (17-13)
Stade Pierre de Coubertin
3010 tilskuere
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Imsgård - Magnus Fredriksen 6, Lukas Sandell 4, Alexander Blonz 4, Sigvaldi Gudjonsson 3, Simen Holand Pettersen 3, Kristian Ørsted 3, Sebastian Henneberg 2, Alexander Westby, Endre Langaas, Didrik Linderud, Rasmus Boysen, Tobias Grøndahl, Jonas Burud.
Toppscorer PSG: Sander Sagosen 8
Utvisninger: PSG 3x2 min., Elverum 4x2 min.

Mer om Champions League Menn