Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Viktor Ljungström

Også Beach-jentene klare for VM i Italia

IHF har nå bekreftet at Norges Beach-jenter får være med i VM i Pescara, Italia 30. juni-5. juli.

Mens Beach-gutta gjennom sin prestasjon i EM 2019 (sølvmedaljer) lenge har vært VM-klare, har Beach-jentene ventet på mulighetene til å bli med i nok et VM etter at de ble nr. 6 i EM 2019.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har nå informert Norges Håndballforbund (NHF) om at Norge får plass i VM også for Kvinner.

Årsaken er at det i Sør- og Mellom-Amerika var for få deltakere i deres mesterskap i 2019 til å fylle alle plassene. I henhold til IHFs regelverk går da plassene til kontinentet som hadde VM-vinnerne 2018, Europa (Hellas ble mestere): Norge i kvinneklassen.
I herreklassen ble Brasil mestere i 2018, og der ble den ledige plassen tildelt det nest beste kontinent, Europa (Kroatia ble sølvvinnere). Derfor får Tyskland plass i herreklassen.

Beach-jentene
har solide meritter å vise til i VM-sammenheng fra tidligere: Gull i 2010 (i Tyrkia), sølv i 2018 og bronse i 2012, 2014 og 2016.

Lagene som skal delta i sommerens Beach-VM i Pescara, Italia:

Kvinner:

Italia, Ungarn, Argentina, Mexico, Australia, Nederland, Brasil, Spania, Kina, Tunisia, Kroatia, USA, Danmark, Vietnam, Hellas og Norge.

Menn:
Italia, Norge, Argentina, Oman, Australia, Qatar, Brasil, Russland, Kroatia, Tunisia, Danmark, Uruguay, Ungarn, USA, Mexico og Tyskland.