Pocket Valley

Drama i sluttsekundene for Halden i Russland

Halden tapte med ett mål på hjemmebane i Challenge Cup. Returen i Russland ble en dramatisk revansje.

Halden topphåndball spilte søndag kveld returkampen i 4. runde (16.dels finale) i Challenge Cup i St. Petersburg mot russiske HC Neva. Hjemmekampen i Remmenhallen den 9. februar endre med ettmålstap 23-24.

Det startet jevnt også i kveld. I den første omgangen stod det både 10-10 og 11-11 på måltavlen. Mot slutten av den første omgangen dro riktignok gjestene fra Norge ifra, og til pause var det Halden som var foran med tre mål.

HC Neva, som kom helt til semifinalen i Challenge Cup i fjor, gav ikke ved dørene. Selv om Halden ledet hele den andre omgangen, var det stort sett bare med ett mål, og dermed ikke nok til en sammenlagtseier. Det var tidvis måltørke mot slutten av kampen, og flere tekniske feil og bom.

Men så, da det var 2 sekunder igjen av kampen, satte August Olsen Storbugt ballen i lengste hjørne, og sørget dermed for Halden sitt 23. mål. Halden topphåndball vant med to mål og sifrene 23-21. Seieren sammenlagt ble sikret med minst mulig margin på bortebane. Gratulerer!