Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bertram Obling.
Bertram Obling.
Foto: Halden TH/HP Wille

Halden sikter seg inn mot sluttspillplass

Halden, med fersk kvartfinaleplass i Challenge Cup, sikter seg inn på sluttspillplass denne sesongen.

Etter hjemkomsten fra E-cupsuksess i St. Petersburg gleder trener Jan Thomas Lauritzen seg til neste bortekamp i Rema 1000-ligaen, mot FyllingenBergen. De to ligger à poeng fem seriekamper før slutt og kjemper om siste sluttspillplass.

– Vi har lyst på den sluttspillplassen. I fjor endte vi på niendeplass, etter at tre lag havnet på 21 poeng over nedrykksstreken, minner Lauritzen om.

Treneren var ikke fornøyd med at de ikke spilte optimalt mot Neva, med mange skuddbom i hjemmekampen. Kampen i Russland begynte bra, men det endte jevnt igjen med ettmålsseier sammenlagt. Det ble islandsk motstand i Valur i kvartfinalene i slutten av mars.

– Reisemessig passer det oss bra, men islandsk håndball har mange gode lag og Valur vil lede serien med seier mot bunnlaget i neste kamp. Det er vanskelig å sammenligne nivået, men vi ønsker oss videre til en semifinale, helt klart.

Han mener at plasseringen til Halden sier litt om norsk håndball for tiden.

– Klubbhåndballen har tatt store steg og vi har mange store klubber i Norge nå, synes jeg, med Elverum, Arendal, Drammen, Kolstad som de fremste. De har tatt kjempesteg både sportslig og organisasjonsmessig. Nivået i serien er bra, og det er jevne kamper. Man kan aldri regne en seier som sikker. Vi har hatt flere kamper mot de beste der vi har tapt med få mål. Vi kunne fort ha fått noen flere poeng, men det har vi ikke gjort og da ligger vi der vi ligger, sier han.

Mange lag har mye å spille for, så han forventer en jevn avslutning. Kampene kommer som perler på en snor og den endelige plasseringen synes han det er vanskelig å spå. Men i utgangspunktet ønsker de å holde unna de som kommer jagende bakfra og kjempe om en plass i sluttspillet.

Mer om Rema 1000-ligaen