Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTBscanpix

Fire strake tap for Vipers i mesterligaen

Med nok et tap i Champions League ser det mørkt ut for norsk avansement til kvartfinalen.

Marta Tomac storspilte da et skadepreget Vipers tapte 30-35 mot Team Esbjerg i hovedrunden i Champions League. Med fire strake tap og en femteplass på tabellen, henger håpet om kvartfinale i en tynn tråd. 

Team Esbjerg gikk opp i en umiddelbar 2-0-ledelse på hjemmebane, før Vipers scoret fire på rad til 2-4. Andrea Austmo Pedersen stengte bakerst de første ti minuttene, og ga lagvenninnene hjelpen de trengte for å sette press på danskene. Med skyttere som Emilie Hegh Arntzen og Ragnhild Valle Dahl ute med skader, slet Vipers allikevel med å finne nettmaskene fra distanse, og midtveis i omgangen tok Team Esbjerg over ledelsen på stillingen 8-7.

Heldigvis hadde Vipers' Vilde Kaurin Jonassen en god dag fra venstre kant, og satte tre av tre i mål fra sin posisjon. I Malin Aunes skadefravær fikk Carolina Morais muligheten på motsatt kant, og tok vare på to av tre skuddsjanser. Dermed kunne Vipers utligne på stillingen 12-12 drøye tre minutter før pause. Da giret danskenes stjerne Estavana Polman om og scoret tre strake for hjemmelaget. Samtidig fant Tomac og Løke tilbake til gamle takter, og det godt samarbeidet sikret en ettmålsledelse til pause, 16-15 i Vipers favør. 

Etter pause hamret begge lag inn mål etter mål, og de fulgte hverandre tett. Norske Kristine Breistøl og nederlandske Polman gjorde jobben for Team Esbjerg og scoret åtte mål hver. For Vipers stod Tomac for både scoringer og assists, og endte med 10 nettkjenninger.

Ved dansk 26-24-ledelse tok Ole Gustav Gjekstad timeout. Vipers svarte på tiltale, og Austmo Pedersen utmerket seg med en rekke viktige redninger som holdt gjestene inne i kampen. Allikevel var Breistøl i det umulige hjørnet og fortsatte å prikkskyte for hjemmelaget. Dermed kom Vipers aldri nærmere enn 27-26, og med tre minutter igjen av kampen var gjestene fremdeles to mål bak på stillingen 31-29. Når danskene da kunne kontre inn ytterligere to scoringer, var tapet et faktum.

Neste kamp for Vipers i Champions League er mot Rostov-Don 29. februar. 

FAKTA
Champions League kvinner, hovedrunden
Team Esbjerg – Vipers 35-30 (15-16)
Blue Water Dokken, Danmark
2412 tilskuere
Mål Vipers: Andrea Austmo Pedersen, Yurou Yang, Tonje Refsnes, Carolina Morais 3, Vilde Kaurin Jonassen 4, Silje Waade 5, Linn Jørum Sulland, June Andenæs, Marta Tomac 10, Henny Ella Reistad 3, Sunniva Næss Andersen, Heidi Løke 5. 
Toppscorer Team Esbjerg: Kristine Breistøl og Estavana Polman med 8 mål.
Utvisninger: Team Esbjerg 2x min, Vipers 6x2 min.

Champions League kvinner