Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Fredriksen ble Elverums toppscorer, men gjorde for mange tekniske feil til at han sa seg helt fornøyd.
Magnus Fredriksen ble Elverums toppscorer, men gjorde for mange tekniske feil til at han sa seg helt fornøyd.

Elverum tvang Barcelona til å gi jernet

Elverum-spillerne kjempet tappert mot gruppeleder Barcelona, og kampen ble ikke avgjort før i sluttminuttene.

Elverum-Barcelona 26-30

I den hjemlige serien vinner Barca med 14 mål i snitt. I Terningen Arena måtte spanjolene gi jernet for å holde Elverum bak seg.

Det så ut til å gå slik man hadde forventet da Barca var oppe i 6-4 etter drøyt ti minutter. Men så kom en fantastisk Elverum-periode, hvor man skal være glad for at takkonstruksjonen i Terningen Arena er av det solide slaget. Rekordpublikum jublet, slo på trommene og trodde knapt det de så.

Hjemmelaget presset Barcelona til feil, snappet pasninger og kontret seg til 10-7-ledelse - også takket være eminent keeperspill av Thorsten Fries. Ikke før ett minutt gjensto av første omgang greide gjestene å ta tilbake ledelsen.

- Elverum på maksnivå. De har vært veldig kloke, sa Viasat-ekspert Gunnar Pettersen i pausen. Etter hvilen greide Elverum aldri å komme ajour igjen, men var så sent som åtte minutter før slutt bare to mål bak det stjernespekkede spanske laget, med flere EM-vinnere i sine rekker - og den islandske giganten Aron Palmarsson.

- Det var ikke slik at Barcelona ledet med åtte-ti mål og bare slapp seg ned mot slutten. Elverum hadde sjansen til poeng helt til det gjensto tre-fire minutter, oppsummerte Pettersen.

Elverum-trener Michael Apelgren smilte i Viasat-intervjuet til tross for tap.
- Jeg er "jättestolt"! (Rasmus) Boysen går i bresjen. Det er et under hvordan han orker. Jeg tror Barcelona var stresset mot slutten, sa svensken og trakk frem disiplin og holdninger. - Det kunne ha gått, la Apelgren til - og hadde helt rett.

Elverum gjorde hele 13 tekniske feil. Der lå kanskje årsaken til at det ikke ble en sensasjon mot laget som har vunnet ni av sine ti Champions League-kamper? I tillegg misbrukte Elverum-spillerne litt for mange opplagte muligheter mot den danske keeperen Casper Mortensen. For det var dansk oppvisning i begge burene!

- Vi har fått en verdensklassemålvakt i Elverum, sa Apelgren om Fries, som imponerte spesielt på kantskuddene. Nå er det "bare" å følge opp når hedmarkingene skal prøve å fylle Håkons Hall på Lillehammer - og slå Flensburg lørdag.

Oppvarmingen er hjemmekamp mot Drammen onsdag.

Neste kamper i Champions League:
15.2. Elverum-Flensburg, Håkons Hall kl. 17.30
22.2. PSG-Elverum, Paris kl. 17.15

FAKTA

Champions League, Gruppe A
Elverum-Barca 26-30 (14-16)
Terningen Arena
2507 tilskuere
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Imsgård - Magnus Fredriksen 5, Thomas Solstad 4, Sebastian Henneberg 2, Sigvaldi Gudjonsson 2, Lucas Sandell 2, Alexander Westby 2, Rasmus Boysen 2, Alexander Blonz 2, Simen Holand Pettersen 2, Erling Langaas 1, Jonas Burud 1, Kristian Ørsted 1, Tobias Grøndahl, Didrik Linderud.
Toppscorer Barcelona: Aleix Goméz og Aitor Arino 6.
Utvisninger: Elverum 3x2 min., Barcelona 1x2.

Mer om Champions League Menn