Sander Sagosen og Håndballgutta var veldig skuffet etter tapet i semifinalen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Tapte i sluttsekundene av ellevill semifinale

Sekunder før slutt i fjerde ekstraomgang røk Håndballguttas EM-drøm da Kroatia vant 29-28.

Den 80 minutter lange semifinalen ble en thriller av de sjeldne i den svenske hovedstaden og etterlot seg tomme og skuffede norske spillere og trenere. Så nære, men likevel så langt unna.

– Vi var et stolpeskudd unna å stå i finalen. Vi slet med å komme til fornuftige sjanser, så det var riktig av Gøran Johannessen å ta den siste sjansen, sa Christian Berge til TV3.

Norge måtte spille lenge for å komme til gode sjanser i en kontringsfri 1. omgang. For mange bom på klare sjanser, samtidig som de slet med å temme kroatenes linjespiller, gjorde at det var kroatene som var i ledelsen, men gledelig nok var Håndballgutta bare to mål bak ved pause.

– Gutta sloss og kjempet gjennom hele kampen og ga absolutt alt. Kroatia er ekle å møte med sitt 5:1-forsvar. Samtidig ble det litt overmot innimellom og vi ble slitne. Bortsett fra 1. omgang synes jeg vi gjorde en bra kamp, sa Berge.

Sagosen tok mer ansvar etter pause, i en kamp som bølget veldig frem og tilbake. Det var så jevnt og tett at Viasat-kommentator Daniel Høglund sa at han ikke visste om det var gøy eller vondt å se på.

Norge var eneste EM-lag som sto med sju strake seirer før semifinalene, men denne gang var det Kroatia som hadde marginene på sin side helt på tampen.

Det kom kun én scoring i 4. ekstraomgang, og det ble den avgjørende som kom fem sekunder før slutt. Håndballgutta har dermed fortsatt til gode å spille EM-finale, mens Kroatia skal spille sin tredje.

Bronsefinalen spilles allerede lørdag.

EM menn, semifinale
Norge–Kroatia 28-29 e.e.o. (23-23, 10-12)
Tele2 Arena Stockholm, Sverige
16 573 tilskuere
Mål Norge: Sander Sagosen 10, Magnus Gullerud 4, Gøran Johannessen 4, Eivind Tangen 4, Magnus Jøndal 2, Kristian Bjørnsen 2, Christian O'Sullivan 1, Harald Reinkind 1.
Toppscorer Kroatia: Domagoj Duvnjak 8.
Utvisninger: Norge 4x2 min, Kroatia 6x2 min.