Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen hadde mye å juble for da Norge startet EM på hjemmebane med en solid seier.
Sander Sagosen hadde mye å juble for da Norge startet EM på hjemmebane med en solid seier.

Sagosen-show da Norge fikk ønskestart på EM

Sander Sagosen dro Norge i gang til den EM-starten alle hadde drømt om i et smekkfullt Trondheim Spektrum.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Bosnia-Hercegovina 32-26
Etter å ha tapt åpningskampen i VM i fjor (mot verdensmester Danmark) og åpningskampene i EM 2016 (Island) og EM 2018 (verdensmester Frankrike), fikk håndballgutta en etterlengtet topoenger i en mesterskapsstart. Og for en match av Sander Sagosen på hjemmebane! 
Gutten som er vokst opp ti minutter unna hallen herjet som han ville, scoret 12 på 14 forsøk (86 prosent!) og hadde fire assist!
 
Trondheim Spektrum var fylt til siste sete, og stemningen var så høy at Åge Aleksandersen og Bjarne Brøndbo nesten måtte ha spilt samtidig for å ha oppnådd det samme. For håndballgutta leverte varene - etter hvert.
 
Et par norsk bomskudd i starten ga bosnierne anledning til å ta ledelsen 2-0. Og takket være god skyting av Nikola Prce, holdt Balkan-gutta lenge følge. Så langt ut i kampen som 18 minutter sto det 9-9. Da byttet Norge keeper, og Kristian Sæverås overtok for Torbjørn Bergerud.
 
Men det var likevel Sander Sagosen som utgjorde den store forskjellen ut omgangen. Trønderen ville vise seg frem på hjemmebane - og tilskuerne fikk det de hadde betalt for. 24-åringen scoret fire av de fem siste før pause - og serverte Petter Øverby til det femte.
 
- Sander bærer laget på sine skuldre. Han leverer og gjør alt det vi forventer, sa en begeistret Joachim Boldsen i TV3s studio. Da hadde Sagosen fått vist hvorfor han er blitt kåret til verdens beste, og han skal ha hovedæren for at 9-9 ble til 17-12 ved pause. Hadde det ikke vært for keeper Benjamin Buric, som til daglig spiller i "halvnorske" Flensburg, ville kampen på det nærmeste vært avgjort.
 
Men avgjort det ble den da Kristian Sæverås innledet annen omgang med storspill. Det brakte Norge opp i 23-15 etter ti minutter. Selv om Sæverås ikke reddet noe mer - og det gjorde heller ikke Torbjørn Bergerud som kom inn igjen de siste ti minuttene - så var angrepsspillet av så høy klasse at det aldri var noen fare for at ledelsen skulle bli innhentet.
 
Ekspertene i TV3-studioet var overrasket over at Petter Øverby ble foretrukket fra start fremfor Magnus Gullerud. Det var ikke Øverby. Erlangen-proffen storspilte og scoret fem på fem forsøk. Sett bort fra kantene Magnus Jøndal, Kevin Gulliksen og Alexander Blonz var Øverby den eneste som traff på alt.
 
- Petter kom med en herlig utstråling og fightervilje. Han trengte denne kampen fordi han har vært borte med en hjertesykdom, forklarte Christian Berge, som selvfølgelig også måtte kommentere Sagosens overdådige spill.
 
- Sander er glad i sånne kulisser, og da er han vanskelig å stoppe. Jeg visste han ville være i det slaget, fortsatte Berge, som mente at mye var bra, men det er også mye som kan gjøres bedre.
 
Selv strålte Sander da han ble intervjuet på TV 3:
 
- Jeg hadde lyst til å vise meg frem. Dette hadde jeg sett frem til i lang tid, og det kokte i kroppen da jeg satt i garderoben. Da jeg kom inn i hallen, fikk jeg frysninger. Det var en fantastisk stemning, sa trønderen, som var vant til mer stillhet da han spilte i Charlottenlundhallen.
 
- Det er kort avstand mellom overtenning og topprestasjon. Jeg fikset det i dag. Dette var stort for en trøndergutt. Nå skal vi ha tre seire i Trondheim, utbasunerte den norske utgaven av Fantomet. Selvføllgelig ble han kåret til banens beste.
 
Norge hadde møtt Bosnia-Hercegovina bare tre ganger tidligere - og senest for 13 år siden. Da ble det norsk tomålsseier. Siden den gang er det ingen tvil om hvem som har hatt størst fremgang. Bosnierne er med i sitt første EM - takket være at mesterskapet er utvidet fra 16 til 24 lag.  
 
PS: I den andre kampen i Norges gruppe overrasket Portugal med 28-25 over Frankrike  
 
Neste kamper
Søndag: Norge-Frankrike kl. 18.15
Tirsdag: Norge-Portugal kl. 20.30
 
FAKTA
 
EM, pulje D
Norge­ - Bosnia-Hercegovina 32-26 (17-12)
Trondheim Spektrum
8232 tilskuere
Norges lag: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås - Sander Sagosen 12, Petter Øverby 5, Gøran Johannessen 3, Magnus Abelvik Rød 2, Magnus Jøndal 2, Magnus Gullerud 2, Eivind Tangen 2, Christian O'Sullivan 1, Kristian Bjørnsen 1, Alexander Blonz 1, Kevin Gulliksen 1, Tom Kåre Nikolaisen, Harald Reinkind.  
Toppscorer Bosnia-Hercegovina: Nikola Prce 7
Utvisninger: Norge 3x2 min., Bosnia-Hercegovina 6x2 min.