Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

VERDSATT: Per Otto Furuseth (i midten) sammen med Sveriges håndballpresident Fredrik Rapp og visepresident Lena Runströmer. Foto: Svenska Handbollförbundet
VERDSATT: Per Otto Furuseth (i midten) sammen med Sveriges håndballpresident Fredrik Rapp og visepresident Lena Runströmer. Foto: Svenska Handbollförbundet

Per Otto Furuseth hedret: – En stor anerkjennelse

Evigunge Per Otto Furuseth er tildelt Det svenske håndballforbundets høyeste utmerkelse.

Per Otto Furuseth har tilbrakt hele sitt voksne liv i norsk håndballs tjeneste. Han var landslagsspiller- og trener på 1970-tallet, han var videre assisterende generalsekretær i 16 år og generalsekretær i 8 år.

I en alder av 72 år er Furuseth fortsatt en bærebjelke i Norges Håndballforbund. Nå er han engasjert som seniorrådgiver. Stillingen innebærer blant annet en sentral rolle i forbindelse med planlegging og gjennomføring av de to europamesterskapene Norge er medarrangør av i 2020.

Før oppgjøret mellom Norge og Sverige i Malmø ble Furuseth hedret med «Svenska Handbollförbundets högsta utmärkelse».

Per Otto Furuseth har gjennom 24 år i Norges Håndballforbund vært aktiv som assisterende generalsekretær og deretter generalsekretær. Per Otto er fortsatt engasjert som seniorrådgiver i det norske forbundet. Per Otto har i sin tid fra midten på 1980-tallet vært en sterk og samlende kraft i det viktige nordiske samarbeidet, heter det i begrunnelsen.

Og videre:

At Norden er en faktor å regne med på håndballkartet ser vi i dag, og Per Otto har med sitt engasjerende arbeid vært en sterkt medvirkende årsak til at vi i Norden i fellesskap har gjort så stor fremgang. Per Otto har med sin kompetanse og store erfaring sørget for at Norge og Sverige har hatt et givende og utviklende samarbeid. Han har gjennom sine mange og fremgangsrike år i det norske forbundet betydd svært mye også for svensk håndball. Vi er veldig glade for at vi har fått nyte godt av Per Ottos kunnskaper, og håper at vi kommer til å kunne fortsette vårt gode samarbeid i mange år framover.

– Det var særdeles overraskende, det som skjedde. Jeg ble invitert til å dra ned for å hilse på diverse folk nede på arenagulvet. Jeg forsto ikke mye idet jeg ble ledet ut på banen, med speaker og det hele. Så skjønte jeg etter hvert at det var en stor anerkjennelse som skulle tildeles meg, og derfra ble det jo bare hyggeligere og hyggeligere, forteller Per Otto Furuseth selv.

– Jeg opplever dette som en stor anerkjennelse for mange års innsats, sier Furuseth.