Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20200114-LMS-EM-Johannessen,-Gøran-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg
Mange har ventet på Gøran Johannessen, inkludert ham selv. Mot Portugal slo han til med en storkamp. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Ny fest i Trondheim – videre med poengfordel

Trøndere kan feste. Men det er ikke ofte festen varer i fem dager. Håndballgutta satte en ny standard!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Portugal-Norge 28-34
- Veldig bra at vi fikk i gang enda flere, og (Torbjørn) Bergerud var fantastisk. Vi kan fortsatt bli bedre, men nå begynner det å ligne noe. Flere og flere drar lasset. Da kan vi bli vanskelige å slå, sa landslagssjef Christian Berge til TV3 etter at håndballgutta hadde tatt sin tredje strake EM-seier. Dermed tar laget med seg to poeng til hovedrunden i Malmö.
 
For første gang siden Norge forrige gang hadde EM på hjemmebane - i 2008 - så ga tre puljekampene tre seire. Men i 2008 fortsatt det uten flere seire og endte med sjetteplass. Det gjør det vel neppe i 2020?
 
Magnus Abelvik Rød ville tydelig revansjere tre bom på tre skudd fra forrige kamp og leverte en forrykende førsteomgang, med hele seks av Norges 16 mål. Flensburg-spilleren var solid også i forsvar, selv om han var høflig og unnskyldte seg overfor keeper Bergerud på det ene baklengsmålet.
 
Portugal, som har hele ni spillere fra Champions League-laget Porto, sørget for litt urytme i det norske angrepet, men ikke mer enn at Norge lå foran gjennom de siste 20 minuttene av første omgang - på det meste med fire mål.
 
- Vi må få høyere intensitet når portugiserne spillet syv mot seks, og vi må ha mer flyt i ballen, sa assistenttrener Børge Lund til TV3 da han kom ut etter pause.
 
Trenerteamet fikk det som de ville. Magnus Gullerud og Christian O'Sullivan gnistret i midtforsvaret, og i angrep lyktes det meste. Norge vant starten av annen omgang 6-1, og deretter handlet det bare om å ta vare på syvmålsledelsen.
 
11 minutter før slutt var Portugal bare tre mål bak, men Berge har en enorm bredde å velge i. Han kunne tillate seg å sette Rød på benken i annen omgang, for inn kom Harald Reinkind og fortsatte der Rød slapp. Norge scoret ti mål på 11 forsøk fra høyrebacken! 
 
Gøran Johannessen har vært misfornøyd med seg selv, men i den tredje kampen tok han revansje. Da var det full "peddal" rett på mål og seks scoringer på åtte forsøk.
 
- Portugal passet meg bra. Jeg fikk brukt farten og fintene mine, forklarte Johannessen.
 
Ikke mindre viktig var det at Bergerud fortsatte storspillet i mål. Han tok 13 av 38 skudd, men det så enda bedre ut enn 34 prosent, for Flensburg-keeperen reddet mye da kampen kunne vippet.
 
- Godt å få med seg to poeng til hovedrunden. Det gir oss et forsprang på enkelte lag, sa Bergerud, som synes det er synd å dra fra Trondheim. Han skrøt av støtten gutta har fått fra tribunen.   
 
Og Sander Sagosen da, var ikke "verdens beste" med? Jo, men gutten som har scoret nest flest i EM dominerte ikke så mye som i de to første kampene. På den annen side gjør trønderen mye som ikke synes så godt. Han hadde hele åtte målgivende.
 
- Det var klasseforskjell på lagene. Jeg var aldri i tvil om at vi ville vinne. Og det er alfa og omega at vi får med enda flere spillere, sa Sagosen, som også berømmet "sine egne" på tribunen.   
 
PS 1: Norge går nå inn i hovedrunde 2 i Malmö og skal møte Ungarn, Sverige, Island og Slovenia. De to beste lagene fra hver av de to hovedgruppene spiller semifinaler i Stockholm fredag.
 
PS 2: Fra pulje A, B og C går Kroatia, Hviterussland, Østerrike, Tsjekkia, Spania og Tyskland videre til hovedrunde 1. 
 
Neste kamper:
Fredag: Norge-Ungarn kl. 18.15 
Søndag: Norge-Sverige kl. 18.30
Tirsdag: Norge- Island kl. 18.15
Onsdag: Norge-Slovenia kl. 18.15
 
 
 
FAKTA
EM menn, pulje D
Portugal-Norge 28-34 (14-16)
Trondheim Spektrum
9069 tilskuere
Norges lag: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås - Magnus Jøndal 7, Gøran Johannessen 6, Magnus Abelvik Rød 6, Sander Sagosen 5, Harald Reinkind 4, Christian O'Sullivan 3, Magnus Gullerud 2, Petter Øverby, 1, Kristian Bjørnsen, Tom Kåre Nikolaisen, Kevin Gulliksen, Sander Øverjordet, Alexander Blonz, Eivind Tangen.
Toppscorer Portugal: Antonio Areia 5.
Utvisninger: Portugal 6x2 min., Norge 5x2 min. 

20200114-LMS-EM-Jubel-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20200114-LMS-EM-Bergerud,-Torbjørn-1-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg

Torbjørn Bergerud. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20200114-LMS-EM-Jøndal,-Magnus-2-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg

Magnus Jøndal. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20200114-LMS-EM-Rød,-Magnus-1-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg

Magnus Rød. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20200114-LMS-EM-Sagosen,-Sander-1-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg
Sander Sagosen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20200114-LMS-EM-Øverby,-Petter-Foto-Vidar-Ruud,-NTB-scanpix.jpg

Petter Øverby. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix