Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Nærbø
Foto: Nærbø

Oppløftende første halvdel for Nærbø

Nærbø har gjort det bedre enn de selv tippet før seriestart i Rema 1000-ligaen menn.

Før sesongen så Nærbø at det kunne bli et mye tøffere andreår og tippet seg selv på 10. plass. Ved mesterskapspausen var derfor 5. plass, kun to poeng bak ØIF Arendal, oppløftende tabell-lesing for rogalendingene.

– Enn så lenge ligger vi bedre an enn vi tippet før sesongen. Vi hadde håpet å slippe unna nedrykksjaget og det har vi klart foreløpig, sier leder Rune Haugseng i Nærbø til handball.no.

Nå er imidlertid EM over, og allerede i kveld kastes ligaen i gang igjen. Lørdag går resten av runden, der Nærbø spiller borte mot Elverum.

– Nå venter fire tøffe kamper mot Elverum, Drammen, Haslum og Bækkelaget. Vi kan stå med fire tap ganske kjapt. Vi er fryktelig ydmyke og vet hva slags utfordringer vi står overfor de neste ukene, men vi gleder oss over at vi har kommet så godt i gang som vi har gjort og at vi nå ser at vi kan vinne over de beste lagene. Det er litt stas for vår del, som er et lokalt lag med mange spillere som har trent sammen i 10-12 år, sier Haugseng.

De er litt overrasket over seg selv at de har klart å hevde seg så godt.

– Men vi vet at spillerne alltid har trent godt, så det er kjekt at vi får resultater ut av det vi har lagt ned. Det er en mental styrke i laget som tror at det meste er mulig.

– Vi har en fin hjemmearena, men i år har vi også hentet mange flere poeng på bortebane, så vi ser at gjennomsnittsnivået på laget vårt har høynet seg. Vi begynner å få de samme resultatene på bortebane nå, som vi fikk da spillerne var yngre, sier han.

Åtte runder før slutt er det Elverum som topper foran Kolstad og Drammen. På nedrykksplass i øyeblikket ligger Runar, med Follo og Fold-St. Hallvard på de to nederste plassene.

Mer om Rema 1000-ligaen