Bronsegutta. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Håndballgutta sikret første EM-medalje

Sander Sagosen er tidenes toppscorer i EM. Han scoret fire da Norge tok bronse etter seier 28-20 over Slovenia lørdag.

Håndballgutta har to VM-sølv, men dette var den første medaljen gutta tok i et EM. Det ga samtidig direkte plass i VM 2021. Det betyr at det kun er OL-kvalifisering Håndballgutta skal ut i denne våren.

Sander Sagosen endte på 65 mål i EM, som topper rekorden til Kiril Lazarovs 61 mål i EM 2012. Sagosen topper for øvrig også assist-statistikken i dette EM.

– Jeg har en god følelse nå. Vi skal være stolt av dette. Det var tungt etter semifinalen, men det var deilig å ta bronsen. Det er kult å høre at jeg er toppscorer. Det er stort. Jeg har jobbet lenge, med knallhardt arbeid hver dag for å bli god. Jeg tar det som en anerkjennelse for jobben jeg har lagt ned, sa Sagosen til TV3 etter kampen.

Norge drømte om å vinne, men kommer til å huske denne bronsemedaljen fra EM 2020, som startet med en flott uke i Trondheim tidligere i januar.

Gleden var den store drivkraften for Håndballgutta foran bronsefinalen, men det var tydelig hos begge lag at det kun var et døgn siden semifinalen. Kampen var identisk med siste kamp i hovedrunden, men med helt nytt innhold.

Norge slapp kun inn ni mål i den første omgangen. Torbjørn Bergerud leverte flere flotte redninger og spilte en fantastisk kamp. Det tok åtte minutter før Slovenia scoret etter pause, da det tiende målet kom på sjumeter. I mellomtiden hadde Norge scoret sitt 17. og var på god vei mot bronsen. De norske gutta er stolte av å komme hjem med medalje, tross alt har de vunnet åtte av ni kamper – en fantastisk innsats totalt sett av de norske gutta i EM.

Magnus Jøndal ble kåret til banens beste spiller av en jury.

EM menn, bronsefinale
Slovenia–Norge 20-28 (9-12)
Tele2 Arena Stockholm, Sverige
13 094 tilskuere
Mål Norge: Magnus Jøndal 7, Kristian Bjørnsen 5, Sander Sagosen 4, Gøran Johannessen 4, Magnus Gullerud 2, Eivind Tangen 2, Harald Reinkind 2, Petter Øverby 1, Christian O'Sullivan 1.
Toppscorer Slovenia: Dean Bombac 5.
Utvisninger: Slovenia 4x2 min, Norge 5x2 min.