Alexander Blonz fikk sjansen i annen omgang mot Serbia og scoret fem mål på syv forsøk. Foto: NTB Scanpix/Stephane Pillaud

Håndballgutta avsluttet med lovende EM-takter

En glitrende annenomgang mot Serbia gjør at håndballgutta drar til EM i Trondheim med en god følelse.

Norge-Serbia 38-28
Etter 16-16 ved pause ble Serbia slått med ti mål de siste 30 minuttene. Da viste håndballgutta takter som har gitt to VM-sølv.

Serbia ble utklasset 40-26 av Frankrike fredag, men landslagssjef Christian Berge fikk rett i spådommen om at etter en slik smell slår et Balkan-lag tilbake. Serberne, som bare ble nummer 18 i VM i fjor, viste seg fra en helt annen side mot VM-sølvvinner Norge - så lenge det var håp.

I Norges kamp mot Danmark fredag ble det veldig mye Sander Sagosen. Målet var derfor at flere skulle melde seg på, og at samhandlingen måtte bli bedre. Harald Reinkind tok godt vare på sjansen han fikk på høyrebacken da Berge valgte å spare Magnus Abelvik Rød, som har slitt litt med en vond hofte. Reinkind scoret fire på fem skudd i første omgang.

Norge var flere ganger oppe i tre måls ledelse mot serberne i første omgang, men forsvarsspillet var ikke av samme klasse som mot Danmark. Det ble da også påpekt av TV 2-ekspert Bent Svele i pausen.

- I 5-1 blir vi spilt ut hele tiden. Det må vi få orden på. Heller ikke det kollektive satt som ønsket, konkluderte Svele. Det sa assistenttrener Børge Lund seg enig i, men han benyttet også anledningen til å påpeke at 6-0-forsvaret satt. Som mot Danmark ble det også en del skuddmiss, og disse utnyttet Balkan-gutta til kjappe kontringer.

I annen omgang begynte festspillene, med ny besetning på kantene. Både Alexander Blonz og Kevin Gulliksen fikk vist at dekningen bak Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen er på ypperste nivå. Eivind Tangen ville vise at også han kan bekle høyrebacken. Det var nesten så vaktmester'n måtte inn og sy istand nettet etter at Skjern-spilleren hadde fyrt av sine kanoner.
Etter ti minutter av annen omgang var Norge oppe i 24-19, og deretter gikk det på høygir kampen ut.

Det siste målet ble satt inn av Tom Kåre Nikolaisen, som dermed fikk oppleve det enestående å score sitt første landslagsmål foran 17.000 tilskuere. - Min største opplevelse! sa en smilende Kolstad-spiller.

Også Christian Berge smilte bredere etter kampen enn han gjorde i pausen.

- I første omgang bommet vi på klare sjanser. I annen omgang satt relasjonene bedre, serberne ble trøtte og vi kontret dem i senk. De yngre kom inn og satte fart i matchen, roste Berge, som ikke er redd for det som gjenstår av samhandling. - Det ordner vi på treningen, beroliget landslagssjefen på TV 2. Han føler seg også trygg på at Sagosen kommer til å prestere. Han scoret ni også i den andre kampen og blå kåret til banens beste.

Også Kristian Sæverås beroliget dem som trodde at Norge bare har én keeper, Torbjørn Bergerud. Sæverås sto i 45 minutter og viste at også Aalborg-målvakten kan levere varene. Den siste beroligende meldingen kom Abelvik Rød med.

- Jeg tåler hele mesterskapet, forsikret gutten som har hatt en stor sesong i Flensburg.

Da gjenstår det bare å trene litt på straffer. På to kamper ble det fem bom på åtte forsøk.

PS 1: Til dem som mener at åpningskampen i EM mot Bosnia-Hercegovina er walk over, kan vi fortelle at bosnierne fredag spilte 33-33 på bortebane mot Kroatia.

PS 2: Danmark slo Frankrike 31-30 i den andre kampen i Golden League og vant dermed turneringen. De fire lagene valgte å spille bare to kamper, av hensyn til belastningen før EM. Frankrike og Norge valgte ikke å møte hverandre, ettersom lagene møtes i den andre EM-kampen i Trondheim, søndag 12. januar.

Neste kamp: Norge-Bosnia-Hercegovina, EM-start i Trondheim fredag kl. 20.30.

Golden League, firenasjoners Frankrike
Norge-Serbia 38-28 (16-16)
Bercy, Paris
17.000 tilskuere
Norges lag: Kristian Sæverås, Torbjørn Bergerud - Sander Sagosen 9, Alexander Blonz 5, Harald Reinkind 4, Eivind Tangen 4, Kevin Gulliksen 4, Magnus Gullerud 3, Magnus Jøndal 2, Gøran Johannessen 2, Kristian Bjørnsen 1, Sander Øverjordet 1, Christian O'Sullivan 1, Tom Kåre Nikolaisen 1, Petter Øverby 1.
Toppscorer Serbia: Bogdan Radivojeviv 8
Utvisninger: Norge 5x2 min. og ett rødt kort (Petter Øverby 3x2 min), Serbia 3x2 min.

Sander Sagosen ble kåret til banens beste spiller.

Gutta på benken følger med på det som skjer.