Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emilie Hovden og Storhamar gikk seirende ut etter dagens oppgjør i EHF Cup.
Emilie Hovden og Storhamar gikk seirende ut etter dagens oppgjør i EHF Cup.
Foto: NTB scanpix

Ett steg nærmere kvartfinale i EHF Cup

En lovende seier mot Herning-Ikast sender Storhamar opp til andre plass i gruppen.

Det forrige møtet mellom de to lagene endte med en god seier til Herning-Ikast, men denne gangen fikk Storhamar sin revansj på hjemmebane. Storhamar førte store deler av første omgang, og fikk tidlig en ledelse i kampen. Etter halvspilt førsteomgang lå de gule og blå foran med fire, men da begynte Herning-Ikast opphentingen. De minsket ledelsen til Storhamar og lå rett bak frem til pause, hvor de kom seg opp til utligning. Lagene gikk til pause med stillingen 14-14.
 
Etter pause lå de to lagene jevnt etter hverandre hele veien. Storhamar fikk en ledelse på tre mål da det stod 15 minutter spilletid igjen på tavlen. Etter dette falt de aldri helt ned igjen, og holdt en knapp avstand ned til Herning-Ikast helt til slutt. De danske besøkende hang etter så godt de kunne, men hjemmelaget gikk seirende ut. Kampen endte 26-24 til Storhamar.
 
Det danske laget har enda ikke tapt en kamp i gruppespillet, og er med det klare for kvartfinaler i EHF Cup. Storhamar klatrer opp på en andreplass i gruppe D, bak Herning-Ikast, etter dagens kamp.
 
Neste, og siste steg mot kvartfinaler i EHF Cup for Storhamar er kampen mot Bietigheim søndag 9. februar klokken 17:00.
 
FAKTA
EHF Cup, gruppespill
Storhamar Håndball Elite – Herning-Ikast Handbold 26-24 (14-14)
Boligpartner Arena, Hamar
Målscorere Storhamar: Stine Lidén, Tonje Haug Lerstad, Elise Skinnehaugen 6, Tonje Enkerud 6, Emilie Margrethe Hovden 4, Maja Jakobsen 4, Ellen Marie Folkvord 3, Kristin Venn 3, Mia Solberg Svele, Maria Keiserås Haugen, Linn Andresen, Moa Amanda Fredriksson, Anna Mortvedt.
Toppscorer Herning-Ikast: Helene Gigstad Fauske og Michala Elsberg Møller 7
Utvisninger: Storhamar 3x2min, Herning-Ikast 4x2min