Sander Sagosen viste verdensklasse i første omgang mot Danmark og scoret syv av Norges 12 mål.

Danmark tok Norges skalp nok en gang

Håndballgutta sliter med å få taket på Danmark. Da Golden League startet i Frankrike, ble det nytt tap.

Danmark-Norge 28-26
Norge hadde tapt fire ganger på rad mot Danmark da lagene i Metz møttes i den første av to kamper i Golden League. (Inkludert tap på straffekonk, etter 29-29 i Aalborg i oktober.) Fredag kveld kom det femte - en uke før gutta starter EM med tre kamper i Trondheim. Det betyr at Norge har slått Danmark bare én gang på de ti siste møtene. I EM, som for første gang spilles med 24 lag, møtes lagene trolig i hovedrunden.

Sander Sagosen holdt Christian Berges menn inne i kampen i første omgang og scoret syv av de 12 norske målene. For mange av de andre ble det nedslående tall mot den danske keeperen Jannick Green. Han stoppet hele 12 av 24 skudd.

- Jeg synes de rundt Sagosen blir litt for passive. Vi kan ikke overlate alt til Sander, kommenterte TV 2s Bent Svele i pausen.

Heldigvis for Norge var vår egen keeper Torbjørn Bergerud i høy grad med på notene. Med åtte redninger sørget Flensburg-keeperen for at de regjerende OL- og verdensmesterne ikke ledet med mer enn tre etter første omgang.

Etter pause fortalte assistenttrener Børge Lund på TV 2 at planen var å få mer fart i ballen og stusse mindre. I tillegg befalte han at flere måtte melde seg på.
Den beskjeden hadde Christian O'Sullivan fått med seg. Han scoret to kjappe tidlig i annen omgang, og Norge snudde kampen til ledelse 17-16. Drøyt ti minutter før slutt økte Sullivan til 22-20. Da så tapsrekken ut til å kunne snu, men Jannick Green - kåret til banens beste - kviknet til igjen mot slutten etter en "normal" omgang, og danskene overok ledelsen.

Norge utlignet Norge til 24-24 tre minutter før slutt etter to Sagosen-scoringer, men da trønderen fikk en utvisning, Norge rotet bort en ball i angrep og Green reddet et straffekast, var det gjort. Det ble dansk 28-26.

- Det er seigt. Vi mangler en del samtrening. Samtidig burde vi hatt bedre uttelling alene mot Green, oppsummerte landslagssjef Christian Berge, som måtte notere dårlig treffprosent for mange av sine gutter. Samtidig gledet han seg over spillet til Bergerud, som blir en viktig mann når EM starter i Trondheim fredag 10. januar.

Sagosen ble spart litt i annen omgang, da Berge ville at flere skulle melde seg på. Det PSG-spilleren leverte i første omgang var det klasse over.
- Dårlig at vi misser så mye når vi skal avgjøre, men det er heldigvis en uke igjen til EM, sa Sagosen, som minnet om at danskene har ligget i treningsleir mellom jul og nyttår og var mer samspilte.

I den andre kamp i Golden League vant Frankrike 40-26 over Serbia.

Neste kamp: Norge-Serbia, Paris søndag kl. 14.30