Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Brit Eirin Tungeland fra Os fikk prisen Årets ildsjel under Idrettsgallaen på Hamar lørdag. Prisen ble delt ut av Kjetil André Aamodt og Marit Bjørgen (i bakgrunnen). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Brit Eirin Tungeland fra Os fikk prisen Årets ildsjel under Idrettsgallaen på Hamar lørdag. Prisen ble delt ut av Kjetil André Aamodt og Marit Bjørgen (i bakgrunnen). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Brit Eirin Tungeland kåret til årets ildsjel

Brit Eirin Tungeland fra Os Turnforening ble kåret til årets ildsjel på Idrettsgallaen lørdag kveld.

– Dette er helt uvirkelig, sa hun og takket alle som hadde stemt på henne og alle de andre frivillige hun har jobbet sammen med, da hun mottok prisen av prisutdelerne Kjetil André Aamodt og Marit Bjørgen.

Hun var nominert fordi har bidratt sterkt med å få barn og psykisk utviklingshemmede inkludert i idrettsmiljøet. Med over 50 års engasjement i idrettslaget med utallige verv, har Tungeland vært sentral i å utvikle og tilrettelegge håndballmiljøet, hvor hun spesielt er opptatt av at alle skal bli sett, og at de får en sosial tilhørighet.

Hun taklet også de små og store spillere hun har blitt kjent med og opplevd mange gylne øyeblikk sammen med. – Det varmer og gjør at jeg holder ut litt videre, sa hun videre i takketalen.

– De jeg kanskje vil takke aller mest er alle de årene jeg har fått vært med psykisk utviklingshemmede. De har lært meg aller mest ekte idrettsglede. Det har vært en stor glede å jobbe med dem, sa hun.