Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

rita ottervik og tore o sandvik.jpg
Foto: Carl-Erik Eriksson / Anne Line Bakken

- Gleder oss stort til å ta imot Europas beste lag

Om tre uker spilles Håndballguttas første EM-kamp i Trondheim. Ordfører og fylkesordfører venter i spenning.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune er sentrale samarbeidspartnere for EHF EURO 2020. Gruppe C og D – med lag som Norge, Frankrike, Tyskland og Spania på plakaten – skal spilles i Trondheim Spektrum 9.-14. januar.

Billetter får du kjøpt her!

I tillegg skal samme arena huse to innledende puljer i EHF EURO 2020 for kvinner i desember. Det blir med andre ord et travelt håndballår i de midtre deler av landet. Både fylkesordfører og ordfører hilser begivenhetene velkommen.

- Vi gleder oss stort til å ta imot Europas beste lag til Trondheim og Trøndelag. Slike mesterskap bidrar til å skape godt omdømme for hele regionen, sier fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, og legger til:

- Jeg hadde selv gleden av å være til stede under prøve-EM i november, og det var en stor opplevelse. Nå ser jeg frem til nye opplevelser på nyåret.

Byens storstue

Det samme gjør Trondheims ordfører.

- Hele Trondheim gleder seg til EHF EURO 2020. Er det noe som samler folket så er det når våre beste idrettsutøvere kjemper om heder og ære. Ikke minst gjelder det våre håndballandslag. Håndballtradisjonen står sterkt i Trøndelag. EURO 2020 vil gi regionen, byen og folket et løft, samtidig som det vil gi oss fantastiske opplevelser, sier ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik.

- Hva vil tilreisende supportere kunne vente seg?

- For det første vil de komme til en flott by med mange tilbud og muligheter. Trondheim er en storby med en småby-atmosfære, og det er relativt korte avstander mellom godbitene. Dessuten vil de få oppleve en håndballelskende by, og et mesterskap preget av flott stemning og god sportsånd. I tillegg kommer de til et flunkende nytt og moderne idrettsanlegg. Nye Trondheim Spektrum er blitt akkurat så flott og funksjonelt som vi hadde håpet på, fastslår Ottervik.

- Trondheim er og skal være en arrangementsby. Vi har jobbet målrettet for å styrke dette de siste årene, blant annet har vi økt kapasiteten hva gjelder hotellrom og konferansefasiliteter. Trondheim Spektrum vil utvilsomt gjøre Trondheim til en enda mer attraktiv arrangementsby. Dette vil bli byens storstue for konserter, idrettsarrangement, messer og mye annet. I tillegg er det en arena for mange hverdagsaktiviteter, for eksempel aldersbestemt håndball og andre idretter. Oppgraderingen av Trondheim Spektrum var nødvendig, og resultatet er blitt fantastisk, sier ordfører Ottervik.

Roser frivilligrekrutteringen

Tore O. Sandvik påpeker at mesterskapet er en god læring for alle som har oppgaver tilknyttet arrangementet.

- Det er flott at Norges Håndballforbund og den lokale organisasjonskomiteen har fått med så mange frivillige fra regionen vår. Dette gir masse tilbake til de og til oss i form at vi er klar for å ta på oss enda flere store idrettsarrangementer i årene som kommer, sier fylkesordføreren.

- Vi er privilegerte

Prosjektleder for EHF EURO 2020 i Norge, Kia Haftorn Otnes, er svært glad for den lokale støtten.

- Vi er privilegerte som har regioner og kommuner som engasjerer seg og tar så stort ansvar som det vi opplever i Trøndelag og Trondheim. Samarbeidet har vært viktig på mange ulike områder. Vi nyter godt av dette nå i januar, og vi kommer til å nyte godt av det når EM for kvinner kastes i gang her i desember 2020, sier Otnes.

Logo Trøndelag fylkeskommune
Logo Trondheim kommune Host City Euro 2020