Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20191208 1. div kvinner Larvik Flint Foto Svein André Svendsen.jpg
Anette Sundfær scorer for Larvik i kampen mot Flint. Foto: Svein André Svendsen
Foto: Svein André Svendsen

Spenning i 1. divisjon før siste halvdel

1. divisjon er halvspilt og det er stor spenning når lagene har gjort unna kampene i 2019.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vestfold-duoen Flint og Larvik topper kvinnenes 1. divisjon halvveis. Alle lagene har spilt 12 kamper og det skiller kun ett poeng mellom de to tidligere elitelagene. På kvalplassen følger Fjellhammer, som kun er poenget bak Larvik.

Tet-trioen har fire poeng ned til lag fire, som er Rælingen. De rykket ned fra REMA 1000-ligaen forrige sesong, og holder seg rett under topplagene i 1. divisjon. Skrim rykket også ned i våres, men ligger utsatt til helt sist.

Opprykkslagene Haslum, Grane og Fyllingen ligger i den rekkefølgen blant de fem siste i 1. divisjon, med Fyllingen under streken. Foran seg har de Førde.

Neste serierunde er første helg i januar.

1. divisjon kvinner

På herresiden er det Viking Håndball som topper tre poeng foran Fjellhammer. Lørenskog-laget gjør det altså godt for begge kjønn i divisjonen. Kristiansand Topphåndball innehar for øyeblikket kvalplassen, fem poeng etter Fjellhammer.

Det betyr at det har gått veldig bra for to av nykommerne i divisjonen denne sesongen. Både Fjellhammer og Kristiansand tok steget opp fra 2. divisjon i våres.

Her er det imidlertid veldig jevnt. Sandefjord har like mange poeng som kristiansanderne og Nøtterøy følger poenget etter der igjen. Falk rykket ned og har foreløpig plassert seg midt på tabellen, med fylkesnaboene Sandefjord og Nøtterøy foran seg.

Bodø rykket også ned og ligger i likhet med Skrim på damesiden helt nederst på tabellen.

Sandnes ligger rett under nedrykksstreken. De har like mange poeng som Charlottenlund på plassen over. LFH09 har ikke lykkes like godt som de andre opprykkslagene så langt og ligger nest sist.

Herrelagene har spilt 13 serierunder, og har seriepause til slutten av januar.

1. divisjon menn