Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Bredal Oftedal viste sin storhet da Norge slo Serbia i en tøff kamp med hele 12 utvisninger. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
Stine Bredal Oftedal viste sin storhet da Norge slo Serbia i en tøff kamp med hele 12 utvisninger. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Serbia overrasket – men Norge best i thrilleren

Tøffe Serbia bød Norge på overraskende hard motstand, men det ble ny seier for håndballjentene

Norge-Serbia 28-25
– Denne kampen hadde alt. Det var mye fysikk, oppsummerte Stine Skogrand da hun kom til TV3-studioet etter bataljen mot Serbia. Selv ble hun en viktig bidragsyter da hun grep sjansen som høyreback, og det vanket ros fra tidligere lagvenninne, nå TV3-ekspert Karoline Dyhre Breivang.

Norsk Tipping holdt Norge til 1,07-favoritt. Det var nok litt bygget på at Serbia spiller uten krumtappen Andrea Lekic. Hun er ikke bare en storskytter, men også spilleren som serverer flest innspill til strekkjempen Dragana Cvijic.

Serbia viste seg sterke også uten Lekic, og laget overrasket med så brede pådrag i angrep at ekspertkommentator Gunnar Pettersen måtte medgi at han aldri hadde sett dem slik før. Syv minutter før pause ledet serberne 11-9. Så fant Malin Aune en marginal åpning fra høyrevingen, Stine Skogrand dro en superfinte og Emilie Hegh Arntzen fyrte av en suser fra distanse. Det gjorde at Norge kunne gå til pause med 13-12.

Thorir Hergeirsson uttalte til TV3 før kampen at målet var å gjøre under halvparten av de tekniske feilene som i første omgang mot Slovenia mandag (12). Det ble gjort bare fire, men til gjengjeld var det skytingen som ikke hadde gitt plass i kongelaget på Landskytterstevnet. Hadde det ikke vært for 11 redninger av Silje Solberg, ville førsteomgangen gitt høyere norske skuldre.

Norge kom aldri under igjen, men Serbia hang godt med utover i annen omgang. Heldigvis for Norge var Stine Bredal Oftedal i praktslag. Både som pasningslegger og avslutter viste hun verdensklasse. Hun ble av VM-arrangøren kåret til banens beste i Kumamoto. I verdensklasse var også keeper Silje Solberg da alt skulle avgjøres mot slutten av kampen. TV-seerne kåret henne til Norges beste. TV3-ekspert Ole Erevik var krystallklar: – Hun er VMs beste keeper!

Serbia har slått Norge bare en gang. Det var i kvartfinalen i VM 2013. Ti minutter før slutt så det ut til at det ikke skulle bli noen gjentagelse. Norge ledet 25-20, men noen feil av Hergeirssons jenter gjorde at serberne reduserte til 23-25 snaut fem minutter før slutt. En utvisning av Cvijic to minutter før slutt på 24-26 ble skjebnesvanger for Serbia, og Norge kunne surfe inn til 28-25.

– Vi var forberedt på at det kunne bli sånn. Heldigvis fikk vi grepet på det utover i annen omgang, og det ble en god arbeidsøkt. Det er krevende å spille mot Serbia, og vi fikk ikke helt forløst potensialet vårt, sa Thorir Hergeirsson til TV3 etter kampen.

Landslagssjefen forventer en ny, tøff kamp mot Angola, som utklasset Slovenia i en tidligere kamp tirsdag.

– Angola er på stigende kurve etter at de er blitt kvitt døgnvillheten (kom dagen før mesterskapet startet!). De har utviklet seg under Morten Soubak (dansk trener).

Neste kamp:
Torsdag: Norge-Angola kl. 12.30

FAKTA
Håndball-VM kvinner, gruppe A
Norge-Serbia 28-25 (13-12)
Aqua Dome, Kumamoto, Japan
900 tilskuere
Norges lag: Silje Solberg, Andrea Austmo Pedersen - Stine Bredal Oftedal 7, Emilie Hegh Arntzen 7, Camilla Herrem 4, Malin Aune 4, Stine Skogrand 2, Heidi Løke 2, Silje Waade 1, Kari Brattset Dale 1, Sanna Solberg-Isaksen, Marit Røsberg Jacobsen, Ingvild Bakkerud, Mia Högdahl, Helene Gigstad Fauske, Marta Tomac.
Toppscorer Serbia: Kristina Lisevic 7
Utvisninger: Norge 4x2 min., Serbia 8x2 min.

Se mer om VM på våre VM-sider

20191203-LKS-VM-Arntzen,-Emilie-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgEmilie Arntzen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191203-LKS-VM-Dale,-Kari-Brattset-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgKari Brattset Dale. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191203-LKS-VM-Hergeirsson,-Løke-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgThorir Hergeirsson og Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191203-LKS-VM-Herrem,-Camilla-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgCamilla Herem. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191203-LKS-VM-Oftedal,-Stine-1-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgStine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191203-LKS-VM-Solberg,-Silje-1-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgSilje Solberg. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191203-LKS-VM-Tomac,-Marta-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgMarta Tomac. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix