Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Fredriksen var tilbake fra start hos Elverum og dro i gang til en håndballfest av de sjeldne.
Magnus Fredriksen var tilbake fra start hos Elverum og dro i gang til en håndballfest av de sjeldne.

Oppvisning av Elverum i Champions League

Elverum serverte drømmehåndball mot Celje. Dermed kom sesongens første Champions League-seier.

Elverum-Celje 37-26
I bortekampen mot Celje ledet Elverum med ett mål til pause, men falt sammen etter hvilen og tapte med syv. I Terningen Arena kom revansjen - og den ble knusende. Ikke minst takket være fantastisk keeperspill av Thorsten Fries.

Magnus Fredriksen var tilbake fra start etter å ha slitt med en hofteskade en stund, og Elverums sjefsluring betyr utrolig mye for laget. Han var festens dirigent, og det ble en fest som helt overgikk trener Michael Apelgrens forventninger.

- Vi skal prøve å vinne med åtte. Da har vi dem på innbyrdes, sa trener Apelgren i en time out fem minutter før slutt. Det ble 11! Bare Barca har slått der erfarne Champions League-laget (24 sesonger) mer i årets turnering.

- En av de beste kampene klubben har spilt. Jeg er utrolig stolt over at vi slår Celje med 11. Dette hadde jeg aldri drømt om, sa trener Michael Apelgren da han ble intervjuet av Viasat.

- Vi fikk flyt på ballen i angrep, og som trener kunne man bare stå ved benken og myse. Vi har vært gode også før i Champions League, men har manglet fulltrefferen, sa svensken.

Elverum tok initiativet fra start, men gjestene hang med til 8-8. Noen forsvarsendringer av Apelgren gjorde at Celje måtte slippe. 41 i redningsprosent av Thorsten Fries gjorde også sitt til at vertene kunne dra fra til hele 21-13 ved pause.

Etter pause fortsatte champagnen å sprute, og tilskuerne i Terningen Arena fikk servert kontringer, flyvere, trickskudd, gjennombrudd og finter som gjorde adventsøndagen svært minnerik. Det var ikke bare de kjente avslutterne som briljerte, men også Endre Langaas imponerte på linjen og satte fire av fire. Og Alexander Blonz brukte søndagen til å fremme EM-søknaden. For en teknikk!

Fries fortsatte å imponere i mål de siste 30 minuttene og reddet ti, men han ville gjerne dele æren med Apelgren.

- Han setter opp forsvaret sånn at jeg får skuddene dit jeg vil ha dem, sa dansken til Viasat. Beskjedent sagt, for Fries var aller mest imponerende på hundreprosentsjansene. Og for å gjøre kvelden fullkommen, entret Emil Imsgard scenen og avverget to straffekast. Også forsvarskjempen Rasmus Boysen fikk sin del av rosen.

Apelgren valgte bakkekontakt da Viasat ville vite om han tror på seier mot Flensburg-Handewitt i Håkons Hall i februar. Det kan bety at muligheten for avansement, som "alle" har avskrevet, kan få ny næring.

- Nå får vi sitte ned i båten.

Men mot Celje var det cruise på første klasse!

Neste kamper:
9.2. Elverum-Barca kl. 19.00
15.2. Elverum-Flensburg-Handewitt kl. 17.30 (Håkons Hall)

FAKTA
Champions League, gruppe A
Elverum-Celje Pivovarna Lasko 37-26 (21-13)
Terningen Arena
1910 tilskuere
Elverums lag: Thorsten Fries, Emil Imsgard - Lukas Sandell 6, Magnus Fredriksen 6, Sigvaldi Gudjonsson 6, Alexander Blonz 6, Endre Langaas 4, Thomas Solstad 3, Sebastian Henneberg 3, Alexander Westby 2, Tobias Grøndahl 1, Kristian Ørsted, Rasmus Boysen, Jonas Burud, Jonas Elverhøy, Didrik Linderud.
Toppscorer Celje: Kristjan Horzen 5.
Utvisninger: Elverum 1x2 min., Celje 2x2 min.

Mer om Champions League Menn