Heidi Løke og Malin Aune (t.h.) etter kampen mot Spania. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Norge spiller om bronse i VM etter tap for Spania

Norge skal fortsatt spille om medalje i VM, men etter tap 22-28 for Spania i semifinalen glapp finalen.

I løpet av det første kvarteret etter pause dro Spania fra Norge med seks mål og la grunnlaget for at finaleplassen glapp for Håndballjentene.

Thorir Hergeirssons umiddelbare reaksjon etter kampen var at Norge tapte for et bedre lag.

– Spania var et mer helstøpt og jevnere lag. Vi kom ikke opp på det nivået man trenger i en slik kamp. Det ble for ujevnt, sa han til TV 3 etter kampen.

Kampen startet nervøst med mange tekniske feil og problemer med å finne ut av et offensivt spansk forsvar. Spanjolene spilte lange angrep og i forsvar tok de etter hvert ut Stine Bredal Oftedal, som var vår største trussel fremover sammen med gode kantspillere.

Midtveis i 1. omgang hadde Norge scoringstørke i ni minutter, men hentet det inn til pause, da lagene byttet side på 13-13. Så kom marerittkvarteret som sendte spanjolene seks mål foran. Norge klarte aldri å hente seg inn etter 18-24.

Gunnar Pettersen, TV 3s ekspertkommentator, kalte den spanske seieren, som gir landets første VM-finale, et taktisk mesterstykke av den spanske treneren. Norge slet i angrep og har ikke funnet en stabil eksekutør fra sjumetersmerket i dette mesterskapet.

Det er en flott prestasjon av Norge å komme til semifinale og spille om medaljene. Nå er det én igjen å kjempe om. Russland blir vår motstander i semifinalen søndag, mens finalen altså går mellom Nederland og Spania.

Om et år spiller Håndballjentene EM i Norge. Billetter kan kjøpes via mesterskapets offisielle nettsider

VM kvinner, semifinale
Norge–Spania 22-28 (13-13)
Park Dome, Kumamoto, Japan
4 261 tilskuere
Mål Norge: Malin Aune 5, Stine Skogrand 3, Camilla Herrem 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Heidi Løke 2, Stine Bredal Oftedal 2, Marta Tomac 2, Silje Waade 1, Kari Brattset Dale 1, Sanna Solberg-Isaksen 1.
Toppscorer Spania: Alexandrina Cabral 7.
Utvisninger: Norge 3x2 min., Spania 5x2 min.