Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

VM-debutant Ingvild Bakkerud briljerte på alle områder da Norge utklasset Slovenia i sin andre kamp. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
VM-debutant Ingvild Bakkerud briljerte på alle områder da Norge utklasset Slovenia i sin andre kamp. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Håndballjentene besto første styrkeprøve

Med en fantastisk annenomgang mot Slovenia fikk håndballjentene vist at VM-formen kan være i anmarsj.

Slovenia-Norge 20-36 
Slovenia hadde på syv forsøk siden 2001 aldri slått Norge – og slik er det fortsatt. Slovenerne overrasket med seksmålsseier over Nederland i VM-åpningen lørdag, men mot Norge ble motstanden for tøff. Skjønt, i 30 minutter var det jevnt i Kumamoto.
 
Norge åpnet med sitt varemerke, de kjappe kontringene. Men norsk 2-0 ble raskt til slovensk 3-2. De norske jentene var før kampen oppmerksomme på skuddarmen til Ana Gros, men fikk ikke gjort noe med den. Hun dundret inn seks av Slovenias syv første mål.
 
Selv om det var VM-start lørdag, virket det som om Stine Bredal Oftedal & co. så på Slovenia som åpningskampen. Ikke så rart, ettersom Cuba bød på liten motstand (47-16). Det var mye stress, og allerede etter ti minutter måtte Thorir Hergeirsson ta time out:
 
– Pust med magen, ro ned! befalte islendingen. Men det hjalp ikke så mye. Etter halvspilt førsteomgang hadde Norge allerede gjort åtte tekniske feil, skutt dårlig og lå under 5-8. Så kom Heidi Løke på banen, og Gros fikk mindre spillerom. Samtidig tok VM-debutant Ingvild Bakkerud ansvar – både som skytter og pasningslegger. Odense-spilleren banket inn tre på like mange forsøk. Også en annen VM-debutant, Moa Högdahl, bidro til å endre kampbildet, og dermed kunne Norge gå til pause med 13-12.  
 
Norge kom på banen i annen omgang med et langt mer aggressivt forsvar, og Slovenia ble hektet av som en turløper som prøver å henge på Therese Johaug. Slovenias bærende bakspillertrio, Ana Gros, Tjasa Stanko og Nina Zulic orket ikke så mye mer, og slovenerne scoret to i løpet av det første kvarteret. Da hadde Norge reist sin vei og ledet 22-14.
 
Marit Røsberg Jacobsen opplevde et eldorado for kontringer og tangerte sin egen scorinsgrekord på landslaget med åtte fulltreffere.
 
– Vi trengte bare litt tid før vi fant løsninger. Det var ekstremt mange tekniske feil i første omgang, sa Esbjerg-spilleren til NTB.  
 
Silje Solberg hadde en redningsprosent på 43 og fikk bestemannspremien, men det var Ingvild Bakkerud som overrasket mest. At Silje er i verdensklasse, visste vi. Nå vet vi at også Bakkerud kan være det. 24-åringen scoret seks, serverte målgivende og sto glitrende i forsvar.
 
– Har vi noen gang sette en bedre debutant? ropte en begeistret Daniel Høglund i TV3-studioet – og fikk hjelp av ekspertkommentator Gunnar Pettersen til å finne svaret: Kanskje Henny Ella Reistad i EM i fjor? Handball.no kan legge til: Glem heller ikke en annen ekspertkommentator, Karoline Dyhre Breivang, i EM-debuten.
 
– Utrolig gøy å komme i gang på denne måten. Jeg tenkte bare å gjøre som jeg gjør i klubben, gjøre det jeg er god på, sa Bakkerud, som mente at forandringen var at Norge kom kjempeskjerpet til annen omgang. Thorir sa det slik på TV3:
 
– Vi holdt oss til planen. Det er der vi gjør jobben. Og så blir slovenerne slitne og detter av. Det var nok en viss engstelse hos oss. Vi møtte et godt lag, og vi lurte på hvor vi sto, sa Hergeirsson, som fikk toppkarakter av Gunnar Pettersen for byttene sine. Om neste motstander, Serbia, sa han følgende:
 
– Bedre fysisk enn Slovenia. Det blir en tøff fysisk kamp.
 
Men håndballjentene har vist at maskinen er i ferd med å tenne på alle sylindrene!
 
Neste kamp:
Tirsdag: Norge-Serbia kl. 12.30
 
 
FAKTA
Håndball-VM kvinner, gruppe A
Slovenia-Norge 20-36 (12-13)
Aqua Dome, Kumamoto, Japan
975 tilskuere
Norges lag: Silje Solberg, Andrea Austmo Pedersen – Marit Røsberg Jacobsen 8, Ingvild Bakkerud 6, Camilla Herrem 6, Heidi Løke 4, Stine Bredal Oftedal 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Silje Waade 2, Kari Brattset Dale 1, Sanna Solberg-Isaksen 1, Malin Aune 1, Marta Tomac 1, Moa Högdahl 1, Stine Skogrand, Helene Gigstad Fauske. 
Toppscorer Slovenia: Ana Gros 9. 
Utvisninger: Begge lag 3x2 min.
 

20191202-LKS-VM-Aune,-Malin-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgMalin Aune. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191202-LKS-VM-Dale,-Kari-Brattset-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgKari Brattset Dale. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191202-LKS-VM-Løke,-Heidi-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgHeidi Løke. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

20191202-LKS-VM-Solberg,-Silje-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpgSilje Solberg. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix