Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein André Svendsen
Foto: Svein André Svendsen

Godt nyttår, kjære håndballvenner!

En takknemlig håndballpresident Kåre Geir Lio overbringer her sin nyttårshilsen til Håndball-Norge.

Et Håndballår med stor H er over – et nytt står for tur. Nyttårsaften er dagen for å se seg takknemlig tilbake og tenke gode tanker om det en håper skal skje i et nytt 2020.

Norsk håndball har gjennom 2019 ytterligere forsterket sin gode posisjon i så vel norsk idrett som i internasjonal håndball. Alt på grunn av veldig godt arbeid i det enkelte lag, i klubber, i regioner og fra et ivrig apparat i NHF sentralt.

Noen bygger lag for store og små, noen bygger haller, noen driver med klubbutvikling, noen arrangerer, noen spiller, noen dømmer, noen leder, noen organiserer, noen utvikler topphåndball. Klubbhåndballen er selve meningen og kraftverket i norsk håndball! TAKK til hver og en i de ulike rollene dere tar til beste for den idretten vi er så glade i!

Dere har sammen skapt et håndballår dere har all grunn til å være skikkelig stolte over! Noe kan nevnes spesielt:

**Vi har nådd tett på 139.000 medlemmer. Vi vokser mest i norsk idrett!

**Flere ønsker å være med lengre. En forbedring på om lag 15%.

**Dere har laget fantastiske arrangement folk vil være tilstede på. Rekorder for klubblag, Champions League-kamp mellom Elverum og Paris St Germain med nesten 13.000 tilskuere, en Cupfinale-fest med nesten 7000 tilskuere, en Landsturnering med tett på 2000 deltakere og ledere – bare for å nevne noe. I tillegg kommer alle de viktige lokale aktivitetene, turneringene, håndballskolene, Veteran-NM, seriespill, REMA 1000-ligaen, Lerøyserien og Bringserien.

**Vi slåss om medaljer i VM – også i beach-håndball. Semifinalespill for Håndballjentene, sølvmedaljer for Håndballgutta. Sølv for Beachgutta og bronse for juniorjentene. Gode prestasjoner i Champions League fra Elverum og Vipers, og norske toppspillere som viser verdensklasse i ulike europeiske toppklubber.

**Norsk Topphåndball og Håndballforbundet leverer stadig bedre resultater økonomisk.

**Fantastiske TV-tall og flotte omdømmemålinger. Helt i teten i norsk idrett.

Å få oppleve dette er en sann glede. Samtidig tilligger det rollen som ledere i norsk håndball å bidra til ytterligere utvikling og framgang. I tillegg til å drømme om og håpe på et nytt stort håndballår i 2020.

Det er lov å håpe at vi sammen kan få til følgende:

**To EHF EURO 2020 på norsk jord med fulle haller, god økonomi og gode sportslige resultater. Vi vil være en arrangør i verdensklasse!

**At Håndballjentene og Håndballguttene begge kvalifiserer seg til OL i Tokyo.

**Ytterligere framgang i antall medlemmer og at flere ønsker å være med lengre.

Det viktigste er likevel å opprettholde trykket og kvaliteten i alminnelig drift i klubber og lag, og at regioner og forbund klarer å yte kvalitet og høy servicegrad overfor de vi er til for. Ikke minst at alt håndballarbeid blir preget av glede og entusiasme slik at vi kan videreutvikle en kultur vi kan være stolte av og en idrett folk ønsker å identifisere seg med.

Til slutt et personlig ønske for det nye året: Snakk godt om hverandre, og ikke minst ta opp ting som er vanskelig med den det gjelder – fort! Ta gjerne kontakt direkte når tanken eller hjertet er fullt av noe du har lyst til å dele eller ta opp!

Ha det GØY MED HÅNDBALL der dere holder på! Og et GODT NYTT ÅR!

Beste hilsen
Kåre Geir Lio
President
Norges Håndballforbund