Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20191209-LKS-VM-Dale,-Kari-Brattset-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpg
Kari Brattset Dale viste seg fra en effektiv side mot Sør-Korea og scoret fem - inkludert et imponerende trickskudd. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Drømmehåndball ga plass i OL-kvaliken

Håndballjentene fryktet farten og fintene til Sør-Korea. Etterpå var det asiatene som satt igjen med frykten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Korea-Norge 25-36
- Første omgang er noe av det beste vi har gjort. Det var imponerende at de som ikke har spilt mot Sør-Korea før ikke ble med på førstebevegelsen, sa en smørblid Thorir Hergeirsson. Han uttalte etter tapet mot Nederland at førsteprio ville være å greie OL-kvalifiseringen. (I utgangspunktet bli blant de syv beste, men flere varianter gjelder.)
 
- Så vidt jeg har skjønt har vi nå greid det, fortsatte islendingen etter at Norge med seks poeng overtok ledelsen i hovedrundegruppe 1 - etter tysk tap mot Serbia og nederlandsk tap mot Danmark.
 
Drømmehåndball var stikkordet etter første omgang. Fotrappe koreanere måtte bare registrere at de norske jentene var meget godt forberedt på både finter, rytme og skudd. Det ga Silje Solberg gode arbeidsvilkår i buret, og Siofok-keeperen leverte oppvisningsspill og ble til slutt stående med 44 i redningsprosent. Samtidig møtte Norge en koreansk keeper som fortsatte der hun har vært tidligere i mesterskapet, det vil si som en av VMs svakeste. (18 prosent mot Norge.)
 
- Koreanerne kommer til å gå ut «i hundre» og øke etter hvert, sa  Hergeirsson før kampen. Bare det første viste seg å stemme. Etter å ha vært med til 5-5, glapp det for OL-ekspertene mot et bastant forsvar. Norge scoret fem på rad og så seg aldri tilbake. Etter en praktomgang - med bare fire tekniske feil - sto det 20-10 til Norge ved pause.
 
- Stine (Bredal Oftedal) må melde seg på i Skal vi danse! utbrøt en begeistret sidekommentator Gunnar Pettersen da Györ-artisten herjet som verst. Hun ble nok en gang kåret til banens beste. 
 
Sør-Koreas trener Jae Woe Kang - kåret til verdens beste spiller i 1989 - la om til 7-6-spill et stykke ut i første omgang og fortsatte med det etter hvilen. Det skapte problemer for Bredal Oftedal & co. en stund. Kvarteret før slutt var asiatene "bare" fem mål bak. Norge fortsatte imidlertid med godt angrepsspill - og scoret også to mål rett fra avkast mot tregtbyttende koreanere. Uttellingen på angrepene ble hele 71 prosent - mot bare 44 mot Danmark.
 
Da Norge fikk mer bredde i spillet, fikk høyreving Malin Aune endelig en del utspill. Vipers-jenta imponerte med sin treffsikkerhet. Nå gleder hun seg til onsdagens kamp mot Tyskland som avgjør om det blir semifinale for Norge.
 
- Vi klarte aldri å komme opp på det nivået vi har inne da vi tapte mot dem i EM i fjor. Da kom vi ikke til semi'n. Nå kommer vi dit, hvis vi slår dem. 
 
- Jeg orker ikke at vi skal være avhengig av andre resultater for å komme til semifinalen, sa lagkaptein Stine Bredal Oftedal til TV3.
 
Heidi Løke brakk nesa i kampen mot Danmark, men var på plass igjen mot Sør-Korea, fremsto uredd i forsvar og scoret fem på fem forsøk. Nå har hun nese for semifinale. 
 
Det lover ikke godt for Tyskland?  
 
 
Neste kamp:
Onsdag: Norge-Tyskland kl. 12.30
 
FAKTA
 
VM kvinner, hovedrunde gruppe 1
Sør-Korea-Norge 25-36 (10-20) 
Aqua Dome, Kumamoto, Japan
2120 tilskuere
Norges lag: Silje Solberg, Andrea Austmo Pedersen - Stine Bredal Oftedal 7, Heidi Løke 5, Kari Brattset Dale 5, Stine Skogrand 3, Silje Waade 3, Malin Aune 3, Sanna Solberg 3, Camilla Herrem 2, Marta Tomac 2, Marit Røsberg Jacobsen 1, Ingvild Bakkerud 1, Emilie Hegh Arntzen 1, Helene Gigstad Fauske, Moa Högdahl.   
Toppscorer Sør-Korea: Eun Ryu 7
Utvisninger: Sør-Korea 3x2 min., Norge 2x2.
 
 
20191209-LKS-VM-Løke,-Heidi-2-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpg
Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
 
20191209-LKS-VM-Oftedal,-Stine-1-Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpg
Stine Bredal Oftedal. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix