Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

GULLJENTER: Aker Topphåndball vant første finale. Foto: Svein André Svendsen
GULLJENTER: Aker Topphåndball vant første finale. Foto: Svein André Svendsen

Aker tok NM-gull for første gang

Karoline Lund storspilte da Aker Topphåndball vant J20-finalen 44-29 over Rælingen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Rælingen og Aker spilte sin første NM-finale da de møttes til dyst søndag morgen. Aker tok raskt føringen i kampen og ledet 8-3 etter drøyt åtte minutter. Med godt forsvars- og keeperspill, og en Karoline Lund i storform, fosset Aker mot NM-gull og Rælingen hadde problemer med å holde følge. Til pause stod det 20-11 i Akers favør. 

Etter pause fortsatte Aker å øke ledelsen. Rælingen kom til gode sjanser i angrep, men ble straffet knallhardt på tekniske feil av et kontresterkt Aker. Samtidig stemte det meste for de svartkledde, og til slutt kunne Aker-jentene juble for en solid 44-29-seier og sitt første NM-gull.

Akers Karoline Lund ble kampens beste spiller med sine 11 nettkjenninger, se intervju nederst i saken. For Rælingen ble Carina Berg toppscorer med 6 mål og Sarah Deari Solheim vartet opp med kampens scoring - en fin backhand på kontring. 

Tuva Høve tok sitt tredje juniorgull. I fjor vant hun NM-finalen med Byåsen. 

Neste NM-finale er mellom juniorlagene Follo HK og FyllingenBergen kl 12.00.

FAKTA
NM-finale J20
Rælingen - Aker Topphåndball 29-44 (11-20)
Oslo Spektrum
Rælingens lag: Emma Holtet 4, Sarah Deari Solheim 5, Silje Fjellengen, Daniella Holm, Kristin Dorthea Eskerud, Carina Berg 6, Marte Juuhl Svensson 5, Julie Dalen Sypriansen, Pernille Fredheim Skjønberg, Tuva Knai, Lotte Nordås 4, Sophie Amalie Møbius Lindås, Anniken Bredesen 1, Shannen Sanchutha Jeiharan 3, Rikke Arnesen 1, Inda Viktoria Aas. 
Akers lag: Olivia Lykke Nygaard 1, Marthine Svendsberget 3, Karoline Lund 11, Tuva Ulsaker Høve 4, Marielle Daae Nordvang 4, Amalie Mogstad 1, Ane Cecilie Høgseth 6, Freja Emilie Vinther Christensen 1, Julie Sofie Granum 2, Ingerid Malene Svendsen 2, Ine Erlandsen Grimsrud 1, Kaisa Waagan Kruse, Marie Louise Berg 3, Margit Andrea Lidal 4, Ida Nilsen Solberg 1, Annmalie Lyngås Skjelstad. 
Utvisninger: Rælingen 4x2 minutter, Aker 1x2 minutter

Mer om NM Junior