Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190127-LMS-Sølv.jpg
Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Fire nominasjoner til Idrettsgallaen

Håndballgutta, Christian Berge og Brit Eirin Tungeland er nominert til Idrettsgallaen som avholdes 4. januar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets lag og Årets navn: Håndballguttas sølv i VM 2019

Håndballgutta viste at sølvet i VM 2017 ikke var en tilfeldighet ved å spille seg til finale også i VM 2019. Spesielt imponerende var semifinalen som ble spilt i Hamburg mot Tyskland - den ene av de to arrangørene. Norge tapte kun to kamper i hele mesterskapet, begge mot arrangørlandet Danmark, henholdsvis i gruppespillet og finalen. Både Magnus Jøndal og Sander Sagosen ble valg ut på mesterskapets All star team. Håndballgutta har virkelig satt seg på kartet etter semifinale i tre av de fire siste mesterskapene.

Årets trener: Christian Berge

Landslagssjef Christian Berge har definitivt vært en viktig bidragsyter til at det norske herrelaget har løftet seg helt i verdenstoppen i håndball. Han overtok laget i 2014 og har bidratt til at Norge har spilt semifinale i tre av de siste fire mesterskapene og sikret seg to VM-sølv - det siste i VM 2019 i Danmark/Tyskland. Med Berge som trener er Norge blitt et lag å regne med i medaljestriden i mesterskap.

20191026_Berge,-Christian_Foto-NTB-Scanpix-Vidar-Ruud.jpg

Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud


Årets Ildsjel: Brit Eirin Tungeland, Os Turnforening

Juryens begrunnelse: Den nominerte har bidratt sterkt med å få barn og psykisk utviklingshemmede inkludert i idrettsmiljøet. Med over 50 års engasjement i idrettslaget med utallige verv, har den nominerte vært sentral i å utvikle og tilrettelegge håndballmiljøet, hvor hun spesielt er opptatt av at alle skal bli sett, og at de får en sosial tilhørighet.

Tungeland,-Britt-Eirin-Nominert-ildsjel_2020-640x360px.jpg

Foto: Helge Lyngstad, NRK

Oversikt over alle nominerte finner du her