Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud
Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Fire nominasjoner til Idrettsgallaen

Håndballgutta, Christian Berge og Brit Eirin Tungeland er nominert til Idrettsgallaen som avholdes 4. januar.

Årets lag og Årets navn: Håndballguttas sølv i VM 2019

Håndballgutta viste at sølvet i VM 2017 ikke var en tilfeldighet ved å spille seg til finale også i VM 2019. Spesielt imponerende var semifinalen som ble spilt i Hamburg mot Tyskland - den ene av de to arrangørene. Norge tapte kun to kamper i hele mesterskapet, begge mot arrangørlandet Danmark, henholdsvis i gruppespillet og finalen. Både Magnus Jøndal og Sander Sagosen ble valg ut på mesterskapets All star team. Håndballgutta har virkelig satt seg på kartet etter semifinale i tre av de fire siste mesterskapene.

Årets trener: Christian Berge

Landslagssjef Christian Berge har definitivt vært en viktig bidragsyter til at det norske herrelaget har løftet seg helt i verdenstoppen i håndball. Han overtok laget i 2014 og har bidratt til at Norge har spilt semifinale i tre av de siste fire mesterskapene og sikret seg to VM-sølv - det siste i VM 2019 i Danmark/Tyskland. Med Berge som trener er Norge blitt et lag å regne med i medaljestriden i mesterskap.

20191026_Berge,-Christian_Foto-NTB-Scanpix-Vidar-Ruud.jpg

Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud


Årets Ildsjel: Brit Eirin Tungeland, Os Turnforening

Juryens begrunnelse: Den nominerte har bidratt sterkt med å få barn og psykisk utviklingshemmede inkludert i idrettsmiljøet. Med over 50 års engasjement i idrettslaget med utallige verv, har den nominerte vært sentral i å utvikle og tilrettelegge håndballmiljøet, hvor hun spesielt er opptatt av at alle skal bli sett, og at de får en sosial tilhørighet.

Tungeland,-Britt-Eirin-Nominert-ildsjel_2020-640x360px.jpg

Foto: Helge Lyngstad, NRK

Oversikt over alle nominerte finner du her