Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190515-Elverum-Apelgre,-Michael-Foto-NTB-scanpix.jpg

25. kampen for Elverum i et heftig kampprogram

Da Elverum onsdag vant 33-29 over Halden Topphåndball, fullførte klubben sesongens 25. kamp.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fler enn mange lag spiller i løpet av hele sesongen. Når man spiller E-cup og i tillegg er klar for NM-finale, blir det mange kamper.

– Det er utviklende å spille mange kamper og det er der vi vil være som klubb. Det er litt småskavanker blant spillerne, men det er som vi må forvente. Vårt fysiske team gjør en fantastisk jobb med guttene og får dem på banen selv om belastningen er helt på grensen. Det er positivt av vi i Elverum har et så stort apparat rundt laget som lager forutsetninger for at det skal gå bra som mulig, sier den sympatiske trenere Michael Apelgren til handball.no.

Nå gjenstår fire kamper før EM-pausen. Elverum ligger som nummer to i serien, med én kamp mindre spilt enn Kolstad. I Champions League har det vært mange jevne kamper og i romjula er NM-finalen siste innsats før EM-pausen.

I Champions League denne sesongen har Elverum fått bryne seg på helt nye lag i verdenstoppen.

– Det har vært veldig utviklende og lærerikt. Jeg synes vi har vært med i alle kampene. Vi har fått oss noen fantastiske minner denne høsten. Vi presset PSG til sluttminuttene, tapte kun med ett mot Pick Szeged og vant med 11 mål mot Celje. Det er mange kamper som har vært fantastisk bra. Det er en innsats vi er stolt av, sier svensken.

Han synes Elverum har fortsatt fremgangen som lag og klubb og håper at denne reisen fortsetter og bygges videre år etter år, som det har blitt gjort de siste årene. Han har stor tro på at Børge Lund er den rette til å lede dette arbeidet fra neste sesong.

– Elverum har byttet både spillere og trenere på veien, men klubben har fortsatt å vokse, så jeg håper og tror at vi skal fortsette å gjøre det. Det handler ikke om enkeltpersoner, men engasjementet og drivet i byen. Det skaper utvikling hvis alle er villige til å brette opp ermene og jobbe.

Å kjempe om titler ligger i klubbens DNA. Første mulighet denne sesongen kommer i romjula.

– Vi er stolte over å være i NM-finalen og har vært der flere ganger de siste årene. Det blir kult å komme til Spektrum igjen, det pleier å være en herlig håndballfest. Haslum har vært dyktige i år, og vi føler de er tilbake der de var tidligere, så det blir en spennende kamp, tror Apelgren.

Mer om REMA 1000-ligaen